fbpx

Egy nagy közös olasz-francia-spanyol körverseny ötlete is felmerült 2020-ra

Matteo Trentin szerint jó ötlet lenne, ha egy Olaszországból induló, Spanyolországon áthaladó, Franciaországban végződő háromhetes versenyt rendeznének 2020-ban a szokásos a nagy körversenyek helyett.

Eredetileg a Bahrain McLaren csapatában bringázó spanyol Ivan Cortina javasolta, hogy mi lenne ha az idei évben egy “három az egyben” versenyt rendeznének a Giro d’Italia, a Tour de France és a Vuelta a Espana helyett, mellyel az adott országok lakói és a versenyzők is jól járnának. Ezt az ötletet vitte tovább Matteo Trentin, aki szerint egy ilyen esemény újraindíthatná a sportágat. Az olasz bringás úgy oldaná meg, hogy a verseny 21 szakaszból állna és Olaszország, Franciaország, Spanyolország egyaránt 7-7-7 szakasznak adna otthont, természetesen pihenőnapokkal az országváltások között. Trentin szerint Rómából rajtolhatna a verseny, áthaladhatna Madridon és Párizsban érne véget.

Rossz hír az ötletet támogatóknak, hogy ez a verseny valószínűleg nem rendezhető meg így, mert a szervezőknek már a különböző jogok kapcsán külön szerződéseik vannak minden egyes versenyre.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo