fbpx

Downhill Országos Bajnokság a hétvégén!

Augusztus első hétvégéjén újra összegyűlik a hazai „lejtőzés” krémje a szakág itthoni legrangosabb versenyén Eplényben, a Downhill Országos Bajnokságon! Kik lesznek 2016 legjobbjai? Éles versenyzés és a kiváló hangulat garantált! Ráadásul nem csak egy DH versenynek lehetünk részesei, annál sokkal többnek, érdemes lesz ellátogatni a Bakonyba, nézzük is át, hogy miért!

Tehát már nem kell sokat várni és összecsapnak a hazai downhillesek, hogy megpróbálják a lehető leggyorsabban teljesíteni a döntött kanyarokkal, technikás szakaszokkal, ugratókkal és tempós részekkel tűzdelt pályát. A cél a bajnoki cím! A vonalvezetés az idei alkalomra annyit nem módosul, mint az elmúlt években, inkább a meglévő faragásával izzadtak a nyári melegben az építők. Új pályaelemek kerültek kialakításra, amitől a már tesztelők szerint még élvezetesebbé vált. Teljesen új befutót is kap a rendezvényre, ahol érdemes is lesz célba érni, hiszen rengeteg nívós nyeremény van feldobva sorsolásra a döntőt teljesítők között. DJI Phantom drón, Shimano Saint hajtókar, Skullcandy fejhallgató, egy karton Monster Energy energiaital és ez még nem minden! A sorsolás közvetlenül az eredményhirdetés után lesz, néhányaknak igencsak örömteli pillanatokat szerezve!

dhob_flyer16

A bajnoki küzdelmeken felül a négyfordulós Magyar Kupasorozat harmadik állomása is egyben, illetve a magyar válogatottba kerüléshez a végső összecsapás az öt pontszerző közül, ráadásul duplaszorzós! Nagyon szoros az állás, itt aztán bármi megtörténhet. Eddig talán csak Keresztes Péter érezheti magát már fél lábbal az olaszországi világbajnokságra utazó autóban, de még neki sem biztos a helye. Még leszűkítve is legalább nyolcan bármire esélyesek az Elite Férfi kategóriában. A válogató aktuális állása itt.

A fő attrakció vasárnapi futamain túl is eseménydús három napot kínálnak a rendezők az extrém bringasportok szerelmeseinek, hiszen az egész hétvégi downhill edzések mellett több új programot is találunk a kiírásban. Egyből péntek este érkezik a Whip Contest, azaz ki csavar nagyobbat a téli snowboard park dombjaira épített ugratón! A gyakorlás után minden induló mehet egy kvalifikációs futamot, ahonnan a legjobbak bekerülnek a már naplemente után kivilágított döntőbe! Ott fejenként két futam vár rájuk, melyek közül természetesen a jobbik számít!

A DH OB szombat estéjén egy szintén új betétfutamon lehet indulni, szurkolni! Ez pedig az egyre inkább népszerű pumptrack, ám nem egészen egy megszokott pumpálós versenyre kell számítani. Kicsit nagyobb hullámokat találunk a körpályán, hogy az elmúlt évek fourcross versenyeinek néhány részlete is visszacsillanjon. Az edzés után itt is egy kvalifikációval kezdődik a versengés, aminek eredménye alapján páros futamokba rendeződnek a riderek. A kör két átellenes pontján rajtolnak, három egész és egynegyed kör a hossz, majd ezt aki gyorsabban teljesíti, ő jut tovább a következő fordulóba. Nagy csaták, komoly tempó, szédületes kanyarvételek!

Visszatérve az országos bajnokságra, a nevezési díj idén sem változott és továbbra is sorra bővül a rendezvény. Érdemes kicsit taglalni, hogy a már feljebb említetteken túl miknek lehet részese lenni, illetve mikhez lehet hozzájutni az akár már 8.000 Ft-os előnevezésért.

Peter Mihalkovits (AUT) a 2015-ös DH OB-n

Peter Mihalkovits (AUT) a 2015-ös DH OB-n. Fotó: Csizmadia Bálint

Kezdésnek három napi felvonójegy már benne is van, ami önmagában meghaladja ezt a díjat, ez azt is jelenti, hogy három napig lehet biciklizni ezen az áron. Átdolgozott pálya fogadja a bringásokat, ahol a kerülőnyomok segítségével szinte egy kezdő downhilles is le tud gurulni, de tempót és jó időt menni a gyors íveken idén még az eddigieknél is komolyabb kihívás, így az élmezőny összecsapása igazán élesnek ígérkezik.

A versenyeken fotocellás időméréssel ezred másodperc pontosan tudhatjuk meg az eredményeket és az továbbra is lesz részidő és sebességmérés is.

A nevezési csomagban is lehet majd ezt-azt találni, idén sem mehet haza senki üres kézzel! A bakonyi madarak pedig azt csiripelik, hogy még némi meglepetésre is lehet számítani a hétvége folyamán.

A depót se felejtsük el, ugyanis a nagy murvás parkoló kiváló terep a bringás város kialakítására, ahol korlátozott számban lesz áramvételi lehetőség is a csapatok és versenyzők számára. Ráadásul ez is teljesen ingyenesen! Érdemes depóterületet foglalni az egyesületeknek, amit szerda éjfélig még meg lehet tenni a www.dhracing.hu és a versenykiírás iránymutatása alapján!

Ugyanezen a honlapon szintén szerda (augusztus 4.) éjfélig megy még az előnevezés, megéri megtenni, így olcsóbb és a helyszínen egyszerűbb, illetve gyorsabb is!

A tavalyi Downhill Országos Bajnokság összefoglaló videója:

[youtube height=”380″ width=”640″]https://www.youtube.com/watch?v=hbXQzNVZPN8[/youtube]

Szóval még az eddigieknél is nagyobb megmozdulás lesz a hétvégén Eplényben, ahol az egészséges versenyszellem találkozik a bajnoki cím lázával és mindez párosul a fergeteges hangulattal. Na de hogy mi lesz ebből? El kell jönni és meg kell tapasztalni, ráadásul jó időt is jósolnak az egész hétvégére!

Végül – de nem utolsó sorban – röviden összegezve: Országos Bajnokság, Magyar Kupa egy hétvégén, a válogató kvalifikáció utolsó fordulója, háromnapos bringázás és felvonójegy, épített pályák, látványos izgalmas versenyek, biztosított körülmények, értékes nyeremények a díjazottaknak és sorsolásra egyaránt, bőséges nevezési csomag, rengeteg ajándék, mindez nyolc-kilencezer forint nevezési díjért! Ha versenyezni szeretnél vagy csak egy jót bringáznál a haverokkal vagy csak nézőként kíváncsi vagy az egész felhajtásra, akkor augusztus 5-től 7-ig Downhill Országos Bajnokság Eplényben!

Versenykiírás ITT!

További hírek és információk az esemény facebook lapján, illetve a www.dhracing.hu –n!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo