fbpx

Dósa Eszter blogja: Ma beütött a krach…

A Langkawi International Mountain Bike Challenge ötödik napja nagyon szerencsétlenül alakult Dósa Eszter számára…

limbc4_2

Az 5 körös XCO versenyünk 10.30-kor kezdődött, újfent az Oriental Village-ben kijelölt területen. A pályában igazán egyetlen lejtőzős szakasz volt problémás a sár miatt; a többi résszel komolyabb probléma nem volt. Na jó, a mai napra is kijutott egy 4-5 perces tekerhetetlen egynyomos felfelé, egy iszonyat meredek aszfaltos kaptató, s a már ismert dzsungeles csiki-csuki. Tehát a pálya nagy része a mai napon is “újrahasznosított” volt, csak a menetirányt változtatták meg, s természetesen rövidítettek.

A 40 perces melegítés után valamelyest jobbak voltak a lábaim, bár az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a versenynapok terhelése sem múlik ám el teljesen.

De lényeg a lényeg, a második körben sikerült összeszednem egy első defektet, s pechemre a legközelebbi technikai zónáig majdnem 3 km-t kellett futnom a bringával. Habár addig sem tűnt kivitelezhetőnek a körhátrány nélküli célba érés, a zónából elindulva már ahhoz sem fért kétség, hogy a 3. köröm végeztével számomra véget ér a verseny.

Sajnos eredménylistát még nem találtam, így sem a mai napi, sem pedig az összetett helyezésemről nem tudok semmit. Annyi viszont biztos, hogy ezzel istenhozzádot mondhatok az előkelő 9. pozíciónak. :-(

A lányoknál Eva Lechner nyert, utána Maja Wloszczowska, majd Lea Davison érkezett. A fiúknál a délutáni futamban a zivatar ellenére is az erőviszonyok szerint alakult a végjáték: Maxime Marotte nyert Stephanie Tempier és Emil Lindgren előtt.

Holnap már csak egy 30 perces futamunk lesz a tengerparton, az utolsó energiákat is mozgósítani kell!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo