fbpx

Dobogóért hajtott Benkó Barbi Albstadtban, de egy bukás közbejött

Álomszerűen kezdődött Benkó Barbara számára az albstadti mountain bike XCO világkupa futam, a Focus XC Team versenyzője az ötfős élbolyban haladt az első körben…

albstadt4

Barbi remekül kapta el a rajtot, majd bírta Sabine Spitz gyilkos (mint később kiderült öngyilkos) tempóját is, elmondása szerint nagyon jó formában érezte magát. Az első körben Spitz mellett a világbajnok Annika Langvad, a korábbi világbajnok Maja Wloszczowska és az idén bombaformában versenyző Linda Indergand társaságában haladt, miközben távolodtak a többiektől.

albstadt5

Sajnos közbejött egy szerencsétlen malőr, Barbi csapatfőnöke az egyik veszélyes lejtős szakasznál közbeordított, hogy lezárták az A-vonalat, válasszák a kerülőutat, azaz a chicken way-t. A hirtelen irányváltoztatás után megcsúszás és bukás lett a vége, majd a technikai zónában is meg kellett állni szerelni. Sajnos a kormány mélyen megütötte Barbi combját, gyakorlatilag két kört “fél lábbal” tekert, szinte csoda, hogy így is a 23. helyen be tudta fejezni a versenyt.

albstadt3

Később a világbajnok Langvad is bukott, sokan estek a versenyen, ez benne van a sportban. Kesergésre most nincs ok, hiszen élete legjobb formájában láthattuk a közvetítés elején Barbit, felnőtt világkupán top5 helyezésért még soha nem volt meccsben! A bukás pedig nem túlvállalás, vagy koncentrációvesztés eredménye volt, hanem egy nagyon váratlan szituációt volt kénytelen lereagálni, aminek csak a szerencsén múlott a végkimenetele. A versenyt végül a nem túl erősen kezdő, de folyamatosan feljövő ukrán Yana Belomoina nyerte Maja Wloszczowska előtt.

albstadt2

A férfiaknál is egy bukás szólt közbe a verseny alakulásába, miután a korábbi cyclocross (és U23-, U19 országúti) világbajnok Mathieu Van Der Poel alaposan ráijesztett a világ legjobb mountain bike-osaira. A holland fiú a belga körversenyen a héten még szakaszt nyert Philippe Gilbert előtt, majd átutazott Albstadtba, ahová nyerni jött… Állva is hagyta a mezőnyt az elején, de később bukott, és ekkor a világbajnok Nino Schurter el tudott szakadni tőle. Van Der Poel már nem tudott visszazárkózni, Schurter nyert előtte 26 másodperccel. A futam magyar indulója, Parti András 55. lett 8:52 perc hátránnyal.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo