fbpx

Dina Marci ír a szerb többnaposon szerzett győzelméről

Dina Márton ötfős magyar küldöttséggel utazott egy szerbiai S2-es többnapos mountain bike versenyre, ahol sikerült megszereznie az összetett elsőségért járó sárga trikót.

17757792_1475917082429820_1608579049_n

A március 31. és április 2. között zajló Salcano MTB Cup-ról a Nella-Trek Team fiatal versenyzője számol be:

17757959_1475918705762991_523564929_n

Parti nyerte az első napot

Eredetileg úgy volt, hogy a pulai C1-es versenyre megyünk mi is, de elég későn, március elején bekerült ez a Szerb S2-es verseny is a naptárba. Parti Andris és én már negyedszerre versenyeztünk ezen a többnaposon. Néha S1, néha S2 volt, de a szakaszok mindig megegyeztek. Egy rövid hegyi időfutam, egy 15 kilométeres ”maraton”, és egy short track, azaz egy 30 perc körüli, rövidpályás XCO várt ránk.  A késői bejegyzés miatt gondoltuk, hogy nem lesznek sokan, szóval elég jó alkalom volt a pontszerzésre.

Az első szakasz után láttuk, hogy uralhatjuk a versenyt. Parti Andris nyert, én lettem a második és Valter Attila a harmadik. Ugyan nem vagyok egy nagy elemző, de mivel teljesen ugyanazok a szakaszok voltak, mint az elmúlt 2 évben, az ember önkéntelenül is összehasonlítja az időket. Már az időfutam után látszott, hogy Andris űridőt ment. A tavalyi győztes Andreassen idejét 26 másodperccel döntötte meg egy 11 és fél perces hegyen, és rajta kívül mindenki elég jó idő alatt felért. Lehet mondani, hogy gyorsult a pálya, jobb volt az idő, de úgy gondolom, ez azért akkor is elég bíztató.

Dina Sárga trikóban a 2. nap után

Dina Sárga trikóban a 2. nap után

A második napon az volt a terv, hogy megpróbálok egy olyan tempót menni az első emelkedőn, amit a dobogó közelében lévő horvát, és török versenyzők nem bírnak, de nekünk még jó. Ez többé-kevésbé sikerült is, mert az emelkedő tetejére négyen érkeztünk fel elöl, Andris, Attila, a horvát bajnok Flip Turk és én. A lejtőn Andris állt előre, de sajnos benézett egy letörést és hatalmasat esett. Eléggé félelmetes volt, nem gondoltam volna, hogy ilyen kevéssel megússza. Mivel láttuk, hogy szerencsére egész gyorsan felpattant, és mondta, hogy jól van, mentünk a horvát után. Miután utolértük, nézegettünk hátra, hátha Andris felzárkózik, de miután láttuk, hogy nem jön, tudtuk, hogy ez köztünk fog eldőlni. Megvártuk, amíg a horvát elfárad, és ketten összedolgozva megléptünk tőle. Kicsit nekem sikerült jobban elgurulnom, ezzel megnyertem a szakaszt, és az összetettben is az élre álltam. Attila második lett, és ezzel ő is előrébb ugrott az összetett 2. helyre.

Valter győzelme a 3. szakaszon

Valter győzelme a 3. szakaszon

A harmadik napon, a short tracken nekem már csak annyi volt a célom, hogy megtartsam az összetett vezetést, és célba érjek egyben. Elég veszélyes volt a pálya, tele üvegszilánkkal, vasdarabokkal, és veszélyes poros kanyarokkal. Megpróbáltunk ugyan az elején Attilával ketten ellépni, de sikertelen volt. A verseny felénél Andris is felzárkózott az utolsó sorból, és mivel elég jól kontrolláltuk a mezőnyt végig, Attila simán nyert Andris második lett. A vége nekem nem úgy sikerült, ahogy előre elterveztem, de szerencsére 7 másodperc hátránnyal begurultam a negyedik helyen, amivel bőven megtartottam a vezető helyet.

Dina Dani minden nap a dobogó közelében érkezett, és végül az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Buruczki Szilárd is szépen ment, de az utolsó szakaszon sajnos egy defekt hátráltatta, így visszacsúszott a 8. helyre.

17671009_1473410812680447_1709258119_n

Valter Tibinek köszönjük szépen a segítséget!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo