fbpx

Dina Marci dobogón a horvát C2-es elit mezőnyében!

Dina Marci új csapata, a Cube-Csömör UCI-bejegyzésű különítménye tagjaként a magyar válogatott színeiben Horvátországban versenyzett több magyar mountain bike-ossal, a győzelmet szerző Benkó Barbarával és a Waberer’s srácokkal egyetemben.

Dina Márton

Dina Márton

 Első felnőtt szezonjának első igazán figyelemre méltó eredményéről a 19 éves versenyző számol be:

A hétvégén a Horvátországban (Vodice) álltunk rajthoz egy C2-es horvát kupán. Szombat reggel Benkó Barbi, Csoki (Csóka Gergő), Vígh Zoli, Buruczki Szilárd és én utaztunk le. Probléma nélkül, gyorsan leértünk, és délután már a pályát is bejártuk. Maga a verseny a városon kívül egy dombon volt kijelölve. A kör egy jó hosszú, kb. 1 kilométeres dózerúttal kezdődött, majd onnantól végig egynyomos, nagyon köves hullámos rész következett, 4 kilométeren, majd a vége megint egy kilométer dózer. Nem volt benne megoldhatatlan rész, de folyamatosan oda kellett figyelni a rengeteg kő miatt. Maga a város a tengerparton feküdt, a vasárnap reggeli átmozgató edzés közben volt időm nézelődni, és nagyon tetszett. A szállásunk is perfekt volt, a verseny szervezőivel volt kapcsolatban és az eredményhirdetés is a szállodában volt.

Rajt

Rajt

Vasárnap mindannyian egyszerre rajtoltunk 1 órakor. A 3. sorból rajtoltam és szerencsére elég jól sikerült megindulni, mert az első kanyart már a második helyen vettem. Az egynyomos részre jó helyen szerettem volna érkezni, ami annyira jól sikerült, hogy elsőként érkeztem a hegy tetejére a horvát bajnokkal és Vígh Zolival, viszont a lejtőn elszakadtam tőlük. Nem igazán tudtam, hogy mit csináljak, mert hosszú volt a verseny, de egy erős tempót kezdtem el menni egyedül. Négy kört egyedül mentem elöl, de sajnos a végére elfáradtam. A dózeres szakaszokon befújt a szél és így egyedül nem tudtam pihenni. Az ötödik körben utolért két olasz és sajnos nem tudtam nekik beállni. Végül mögöttük a 3. helyen értem be.

UCI Elit dobogón

UCI Elit dobogón

Zoli az utolsó körben a 4. helyről láncot szakított, de egy futóversenyt imitált a végén és az 5. helyen be is ért. Szilárd előtt a rajtban buktak, így elég hátulról kezdte az egynyomos részt, de folyamatosan jött föl, és a 6. helyen ért be. Barbi simán nyerte a versenyt. Míg mi Horvátországban tekertünk a juniorok Haimingban versenyeztek a második junior seriesen. Valter Attila hatalmasat ment, és a 20. helyen jött be. Kádi Pepi 62. Dina Dani 89. D Kovács Dávid pedig 94. lett. A felnőtteknél HC-s minősítést kapott a verseny, amin Juhász Zsolt elképesztő versenyzéssel a 18. helyen ért be. Csielka Márk megfázással küzdve kiállni kényszerült. Gratulálok mindenkinek, és nagyon szépen köszönöm Csokinak a rengeteg segítséget!

Fotók: Denis Peros (https://www.facebook.com/denisperos/media_set?set=a.10205619969234403.1073741884.1108766065&type=3&__mref=message_bubble)

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo