fbpx

Cyclocross vb: Az őrület hamarosan kezdődik, az ég már borús…

Hamvas Bálint, a cyclephotos.co.uk fotósa már a belgiumi Koksijde városában, a cyclocross világbajnokság helyszínén tartózkodik, és hatalmas érdeklődésről számol be a holnap, 3 órakor kezdődő elit férfi futam előtt:

Öt év után újra cyclocross világbajnokságot rendeznek Belgiumban – és tekintve, hogy mennyire népszerű a sport itt, a hengulat meglehetősen felfokozott. Koksijde az egyik ikonikus krosszpálya, sok homokos szakasszal (800 m a 2300-ból), technikás, fárasztó, nehéz. Ráadásul nemcsak otthon rendezik a belgák maguknak a vébét, de az esélyesek is mind belgák, Sven Nys és Kevin Pauwels messze kimagasodnak a mezőnyből, de a második vonal is csak belgákból áll, kivéve a cseh Zdenek Stybart, aki ugyan világbajnoki mezben töltötte az elmúlt két évet, de mivel tavaly az országútizásba is belekóstolt, túl fáradtan kezdte a szezont, és nem igazán tudott maradandót alkotni. 20% esélyt ad magának és nem álszerénységból…

A koksijdei homok iszonyú fizikai igénybevétel elé állítja a versenyzőket (Fotó: Hamvas Bálint - cyclephotos.co.uk)

A hét kezdődött azzal, hogy Sven Nys kiakadt, mert csapattársat nem válogattak be a belga válogatottba, s hogy akkor neki ki fog segíteni… A hét közepén a válogatott edzője, Rudy De Bie kiemelte a fontosságát annak, hogy egységesenek kell lennie a csapatnak, mert a vereség (azaz nem belga nyeri a vébét) nem elfogadható. Niels Albert támogatásáról biztosította a válogatottat, azt nyilatkozva, hogy kéz segíteni bárkit, lényeg, hogy belga nyerje a vébét.

A világkupa-futamon Nys nyert vitatott körülmények között a szezonban. Vajon revansot vesz-e Pauwels? (Fotó: Hamvas Bálint - cyclephotos.co.uk)

Közben folyik a számháború, 50 000 jegyet adtak el elővételben, a helyszínen már nem is érdemes próbálkozni jegyvásárlással, 20 000 liter sör, 9 kilométer védőkorlát, 9 nagy felbontású LCD-kivetítő és majdnem 1000 rendőr fogja szolgálni a nézőket. Mozogni nem nagyon lehet majd, a rajongók arra készülnek, hogy letáboroznak a legnépszerűbb részeken és onnan lehetőség szerint nem mozdulnak, a legjobb helyeken 6-7 ember mélységre készülnek a szervezők.
Az őrület hamarosan kezdődik, az ég már borús mindenesetre…

Kövesd a cyclocross vb-t a cyclephotos.co.uk oldalon!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo