fbpx

Cyclocross EB – Van der Poel megvédte a címét

A Hollandiában rendezett Európa-bajnokságot a hazaiak világsztárja Mathieu Van der Poel nyerte, a nőknél szintén holland siker született, Annemarie Worst állt a dobogó legtetejére. A maréknyi magyar induló közül Vas Balázs a 41. helyet szerezte meg az U23-as kategóriában, míg Szekeres Viktória a master nők futamában lett 3.

November 2. és 4. között rendezték a hollandiai s-Hertogenbosch-ban a Cyclocross Európa-bajnokságot, ahol a szakágban megszokott körülményekhez képest száraz pályán versenyezhettek Európa legjobb cyclocross versenyzői.

Az elit férfiak versenye az előző szezont idézte, a címvédő Mathieu Van der Poel és a világbajnok Wout Van Aert csatájáról szólt a verseny elejétől kezdve, bár az előbbi már a 2. körben megmutatta, hogy ő otthon szeretné tartani az Európa-bajnoki címet és ellépett a belgától. A futam további része innentől arról szólt, hogy Van Aert üldözte Van der Poel-t, viszont csak az utolsó körben tudta megfordítani a holland előnyének növekedését és végül 14 másodperc hátránnyal ért be Van der Poel mögött. A 3. helyért is komoly küzdelem volt, többen pályáztak a dobogó legalsó fokára, melyet végül Laurens Sweeck szerzett meg, mindössze 4 másodperccel beérve Van Aert mögött. Az eredménylistát böngészve inkább nevezhetnénk az EB-t holland-belga bajnokságnak, mint kontinens viadalnak, mivel az első 13 helyen csak az említett két nemzet versenyzői szerepelnek.

Az elit nők futamában holland hármas siker született, mindössze a belga szuperversenyzőnő, Sanne Cant tudta megszorongatni őket, de végül Annemarie Worst szerezte meg az aranyat Marianne Vos és Denise Betsema előtt.
Az U23-as nőknél is csak hollandokat láthattunk a dobogón, az első hat helyből ötöt szereztek meg, Ceylin Del Carmen Alvarado volt közülük a leggyorsabb, a 2. helyet Inge Van der Heijden szerezte meg, míg a 3. Fleur Nagengast lett.

Az U23-as férfiaknál magyar érdekeltség is volt Vas Balázs révén, fiatal tehetségünk idén került fel ebbe a korosztályba és végül a 41. helyen fejezte be a versenyt. A futamot a brit Thomas Pidcock nyerte nagy ellenfele Eli Iserbyt előtt, a harmadik helyet pedig a francia Antoine Benoist szerezte meg.

U19-ben szintén holland győzelem született, Pim Romhaar iskolázta le az őt üldöző belgákat, a 2. helyen Witse Meeusen, harmadikként pedig Thibau Nys ért célba.

További magyar eredmények is születtek a hétvégén az Európa-bajnokságon, ugyanis a master versenyzőknek is rendeztek futamot, itt a hazai versenyekről jól ismert Szekeres Viktória állt rajthoz és a master nők 35-39 év korosztályában a 3. helyet szerezte meg.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo