fbpx

Cyclo-cross világkupa Hoogerheide: Kiélezett küzdelem a nőknél, Van der Poel győzelem férfiaknál

A Cyclo-cross világkupa utolsó fordulója komolya csatát hozott az elit nőknél, melyet végül Lucinda Brand nyert. A férfiaknál papírforma szerint Mathieu Van der Poel állhatott a dobogó legfelső fokára.

A Cyclo-cross világkupa utolsó fordulójának Hoogerheide adott otthont, a gyors pályán nehéz kialakítani különbséget, így igazi kiélezett küzdelem volt várható, melyet a női futamban meg is kaptunk. Az elit nőknél egész sokáig egy nagy boly haladt az élen, ahonnan többen próbáltak meglépni, de senkinek sem sikerült nagyobb különbséget kialakítani a többiekkel szemben. Meglepetésre Katie Compton is többször meglószolta a fiatalokat, de őt sem engedték el, sőt a rutinos amerikai versenyző egy idő után lemaradt. Az utolsó körökre hatan maradtak az élen, bár nagyon úgy tűnt, hogy közülük csak hárman, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alverado és Lucinda Brand fog küzdeni a dobogóért. A világbajnoki címvédő Sanne Cant hiába tudott mindig felzárkózni, nem volt érezhető, hogy ő bele fog szólni a győzelembe, az Európa-bajnok Yara Kastlijn és Evie Richards is inkább az életéért küzdött elöl. Az utolsó körben Lucinda Brand nem akarta sprintre hagyni a győzelem sorsát és kemény tempót diktált, amit csak Worst és del Carmen Alvarado tudott átvenni. A cél előtti hosszú lépcsősoron felfelé del Carmen Alavarado megelőzte Brandot, viszont utána a rézsűn elesett, ami a dobogójába került. Lucinda Brand nyerte a futamot, a második helyen Annemarie Worst ért célba, aki ezzel megnyerte a világkupa összetettet, a harmadik helyet pedig a világbajnoki trikó versenyző Sanne Cant szerezte meg. Ceylin del Carmen Alvarado végül csak a 6. lett és ezzel veszítette el a VK összetett első helyét.

Az elit férfiak futama érdekesen alakult, Mathieu Van der Poel indult meg a rajtnál és csak Toon Aerts tudta vele a lépést tartani, de mivel ezen a pályán sokat jelent a szélárnyék így a világbajnoki mezben tekerő holland bevárta a többieket a kör végén, hogy ne lógjon mögötte Aerts. Ezután sok körön keresztül csak vonatozást láthattunk a 13 fős élbolyban, meglepetésre Van der Poel sokszor a boly hátsó felében bringázott, ritkán látni ezt a világbajnoktól. A 6. körben végre újra megkezdődött a verseny, Van der Poel úgy érezte, hogy eljött az ideje, a többiek már eléget fárasztották magukat, és megindult. Pillanatok elszakadt a bolytól, senki nem tudta a lépést tartani a szivárvány színű trikóssal, a dobogó másik két fokáért az Eli Iserbyt, Toon Aerts kettős meccselt egymással szintén otthagyva a “mezőnyt”. Végül Mathieu Van der Poel gyakorlatilag könnyedén nyerte a futamot, a második helyet és a világkupa összetett győzelmet Toon Aerts szerezte meg, míg a bronzérem Eli Iserbytnek jutott.

A teljes verseny itt nézhető meg:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo