fbpx

Continental 2018: Új minták városban és terepen

2017. az országúti külsők éve volt a gumiiparban méltán híres német márkánál, 2018-ra viszont újra a terep és városi gumik kerültek előtérbe. A felső kategóriás mountain bike külsőknél új méretekkel és megújult mintázattal jelentkezik a Continental a jövő évben, a városi és a trekking paletta pedig felfrissül.

Az Eurobike-on a Continental standra belépve azonnal lehetett látni, hogy valószínűleg a “King”-ek terén történt valamilyen fejlesztés a gyárnál, ugyanis óriási “KING SERIES” felirat és alatta kiállított kerékpárok már messziről hirdették, hogy mi lesz a 2018-as év slágere a német gumi márkánál. Az öt kerékpár közül négyen az említett sorozatból szereplő külső volt található, név szerint Trail King, Mountain King, Cross King és Race King, az ötödiken pedig Der Baron gumik feszültek.

Az első újítás 2018-ra a mtb gumik terén, hogy a Continental a kerékpárosok igényeinek és a nemzetközi trendeknek megfelelően négy modelljét is fogja semi-B+ méretben gyártani, az agresszívebb mintázatú Der Baron Projekt, a trail-ek koronázatlan királya a Trail King, a hegyek hőse a Mountain King és az igazi mindenes monti külső a Cross King jövőre elérhető 27,5×2,6-os méretben is. A vastagabb külsők az alacsonyabb nyomásnak köszönhetően sokkal kényelmesebbek és jobban tapadnak, teljesen más dimenzióban lehet velük terepen haladni, a lejtőkön bőven meghálálják azt a plusz pár grammot, amit felcipelünk miattuk a hegyre. A Der Baron Projekt és a Trail King Protection Apex kivitelben, a Mountain King és a Cross King pedig Protection kivitelben lesz elérhető ebben a méretben.

Számos elemzést végeztek a Continental-nál és az eddig is kiválóan teljesítő gumikat megpróbálják még tökéletesebbé tenni, ennek megfelelően az öt King modell közül háromnak (Trail King, Cross King, Race King) a mintázata, a Mountain King pedig teljes egészében megújul a jövő évben. Az eddigi X-King 2018-tól Cross King néven lesz elérhető, az oldalsó bütykökön, ahogy a Race King-én is emelnek, hogy kanyarban jobban, stabilabban tartson, ezenkívül a Németországban gyártott RaceSport és Protection Cross King modellek az eddigi 2,2-es és 2,4-es méretek helyett 2,2-es és 2,3-as méretekben, ugyanezen Race King modellek pedig 2,2-es méretekben lesznek elérhetőek, a teljesen megújult Mountain King Protection pedig az eddigi  2,2-es és 2,4-es méret helyett 2,3-asban lesz kapható. Ezenfelül ennél a négy modellnél az oldalfalat is újratervezték, jobban ellenáll a behatásoknak, mint a régebbi verzió.

Ottjártunkkor éppen Danny MacAskill mesélt a standon kalandjairól és az új Continental gumikról, hiszen ő már az idei évben is tesztelhette őket.

Az Adidas és a Continental co-produkciójaként ismét alkottak egy terepfutó cipőt, melynek talpán a Mountain King mintázata található. Hobbi terepfutóként megdobban az ember szíve, amikor ilyet lát.

Contact Plus City

Contact Plus City

A városi és a trekking vonal is jelentős fejlesztéseken esett át, 2018-ban számos új modellt találunk ebben a szegmensben a német gyártó kínálatában. A Contact Plus City tökéletes társ akár városban vagy városon kívül, a SafetyPlus defektvédelemnek köszönhetően minimális az esélye, hogy defektet kapjunk vele. E-bike-okon is bátran használható 50 km/h-ig.

Contact Plus Travel

Contact Plus Travel

A Contact Plus Travel egy kitűnő trekking külső, melyben a legtöbb túrázó megtalálhatja számítását aszfalton és döngölt földutakon egyaránt, szintén az erős SafetyPlus defektvédelemmel rendelkezik.

Contact City

Contact City

A Contact City a “Plus”-os modellhez képest a kicsit vékonyabb pénztárcával rendelkezőket célozza meg az egyszerűbb defektvédelmével, természetesen megbízhatóság terén hozza a precíz német minőséget, amit a Continental-nál már megszokhattunk.

Contact Cruiser

Contact Cruiser

A Contact Cruiser már a nevéből adódóan is hibátlan választás Cruiser-ünkre, 26″-28″ méretben 2,0 és 2,2-es szélességben lesz elérhető és négy színből (fekete, szürke, barna és krém) választhatjuk ki a bringánhoz leginkább passzolót.

Ride Cruiser

Ride Cruiser

Ha retro megjelenésű cruiser-ünkhöz keresünk külső gumit akkor érdemes a Ride Cruiser-t választanunk, mintha a múltból lépett volna ki, szintén négy színben lesz elérhető és egy extra defektvédő réteget is kapott a gyártól, hogy soha ne kelljen defektet szerelnünk.

Ride Classic

Ride Classic

A Ride Classic a hagyományos kerékpárok gumija, de sokkal minőségibb, igényesebb kivitelben, mint, amit megszokhattunk az ilyen jellegű kerékpárokon. Széles méretválasztékban, extra defektvédő réteggel és négy színben lesz kapható.

Ride City

Ride City

A Ride City extra defektvédő réteggel ellátott városi külső, mely mintázatának köszönhetően bárhova elvisz minket, nem vagyunk feltétlenül az aszfalthoz kötve, bátran lemerészkedhetünk vele a döngölt földutakra is.

Contact Speed

Contact Speed

A trekking “sebességkirály” Contact Speed 2018-tól hajtogatós kivitelben is elérhető lesz, amivel jó pár grammot megspórolhatunk a kerékpárunk súlyán.

További információk a hazai forgalmazó honlapján: Pacificcycles.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo