fbpx

Contador rekordot döntött!

Alberto Contador nehezen tud elszakadni a versenyzéstől, ezt bizonyítja, hogy október 2-án a Vuelta egyik emelkedőjén, a Bola del Mundo-n, megszerezte a KOM-ot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alberto Contador (@acontadoroficial) által megosztott bejegyzés,

Annak ellenére, hogy a spanyol ex-versenyző már visszavonult, nem hagyott fel a teljesítményorientált kerékpározással, az október 2-án mutatott teljesítménye is ezt mutatja amikor a Bole del Mundo-ra tekert fel nem is akármilyen tempóban.

A Bole del Mundo nem könnyű hegy a maga 3,2 km hosszával és 395 méter szintemelkedésével, ami átlagosan 12%-os meredekséget jelent, de vannak benne helyenként 20% feletti szakaszok, a Vuelta is már többször érintette ezt az emelkedőt. A Strava szerint Alberto Contador  15 perc 1 másodperc alatt teljesítette a távot, mellyel közel másfél percet adott az eddigi első helyezettnek. Saját bevallása szerint az áttétele nem volt optimális erre a hegyre, a 39/25 túl kemények bizonyult, inkább 34/30-at használt volna és a gumijai is túl voltak fújva, így időnként megcsúszott a meredek részeken.

 

Érdemes hozzátenni, hogy a Strava listáján messze nincs rajta mindenki, csak azok, akik részt vesznek ebben a közösségi “játékban”. A Vueltán értek el Contador idejénél is jobbakat, pl 2010-ben Spaniard Ezequiel ment 12:53-as időt őt (őt mondjuk utána eltiltották doppingolásért), 2012-ben pedig Joaquím Rodríguez hajtott 13:29-et.

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo