fbpx

Cateye Velo Wireless+ (CCVT235) kerékpárkomputer

A Velo az egyik legrégebben forgalomba levő Cateye komputer modellcsalád, a legújabb Velo Wireless+ változat egyszerű működést, továbbá megbízható vezetékmentes eszközkapcsolatot biztosít. A világ első kerékpáros kilométerórát 1981-ben piacra dobó japán márka ezzel a modellel megalkotta a tökéletes “mezei” komputert, amely méltó utódja a Velo-sorozat “nagyjainak”.

A Cateye Velo Wireless+ tehát ajánlható azoknak a kerékpárosoknak, akik alap adatszolgáltatást igényelnek, nem foglalkoznak azok letöltésével, elemzésével.

A Cateye Velo Wireless+ azoknak a kerékpárosoknak ajánlható, akik alap adatszolgáltatást igényelnek, nem foglalkoznak azok letöltésével, elemzésével…

Nem könnyű 2017-ben egy GPS-nélküli, sem pedálfordulat-, sem pulzusszenzort nem fogadó, számítógéphez nem csatlakoztatható, okostelefonunkkal nem kommunikáló, “Strava-idegen” kerékpárkomputert dicsőíteni. Pedig nemcsak a kedvező ár szól amellett, hogy kerékpározásainkhoz pont ezt a készüléket válasszuk. Először is nincs mindenkinek szüksége arra az “adattengerre”, amit a mai kerékpáros “okoskészülékek” kínálnak. Sok esetben még azok számára is felesleges, akik tudják használni a bicajozás során folyamatosan generálódó adattömeget. A haladó kerékpárosok is szeretnek néha úgy bicajozni, hogy ne legyen előttük a megannyi számszerű információ. A kerékpározás nyújtotta élvezet a legtöbb esetben bőven elegendő a felhőtlen kikapcsolódáshoz!

A Cateye Velo Wireless+ lényegében mindent fontos információt kijelez, ami a kerékpározás közben valóban szükséges. Kezelése, menürendszere példásan egyszerű, megjelenése klasszikus és elegáns. Mit “tud” a készülék? Például egy kellemes kerékpártúráról hazaérvén elégedetten konstatálhatjuk, hogy meg volt az aznapi “penzum”. Utána a Stava-feltöltés vagy adatelemzés helyett jöhet az energiautánpótlás és a közösségi élet. Ez teljesen életszerű 2017-ben: sokak számára ez jelenti a kerékpározás valódi örömét!

Vezeték nélküli kapcsolat...

Vezeték nélküli kapcsolat…

A Velo (CCVT235) – a gazdag Cateye tradíciókra építve – mind dizájn, mint a kínált funkciók vagy az egyszerű használat tekintetében egy végletekig csiszolt és tökéletesített “kilométeróra”. Felszerelése egyszerű: a FlexTight konzolnak és a készülék csekély tömegének köszönhetően a stabilitás garantált, onnan bármikor könnyedén ki- és bepattintható. A Cateye immár olyan konzolt is kínál a Velo Wireless+ modellhez, amely a készüléket a kormányszár elé pozicionálja. Az összes funkció megtekintését lehetővé tevő nagyméretű főgomb még kesztyűben is kezelhető, amit nem sok kerékpárkomputer mondhat el magáról – főleg nem a bonyolultabb menürendszerrel rendelkező “okos” típusok!
komputerkorkep_cateye_11
Az automatikus indítás és megállítás segít a pontos adatrögzítésben. Az automatikus kikapcsolás energiatakarékos, a háttérvilágítás pedig praktikus a sötétben való közlekedéshez. A Cateye Velo Wireless+ vékony letisztult megjelenésű modell, amely a kormányra, a kormányszárra, illetve az opcionális “out-front” konzollal a kormány elé egyaránt szerelhető. Két kerékméretet is tud kezelni, a két kerékpáron történő használathoz praktikusan egy második jeladót érdemes vásárolni. Mind a jeladó (szenzor), mind a kijelző egység az időjárás viszontagságai ellen tökéletesen szigetelt. (Legendás történetek keringnek elveszettnek hitt Cateye Velo komputerekről, amelyek a sárból kiásva, több napos áztatás után a foglalatba visszatéve tökéletesen működtek, majd tették még évekig azután…)

Előrehelyezett konzollal is kompatibilis...

Előrehelyezett konzollal is kompatibilis…

Az egyszerű működésnek köszönhetően a készülék energiaigénye rendkívül csekély, az elem élettartama több mint egy évig biztosított. Cseréje egyszerű, a CR2032 típus bárhol fellelhető, ami jó hír mind a túrázóknak, mint a kerékpárral közlekedőknek. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem kell a készülék töltésével foglalkozni. A Cateye Velo Wireless+ tehát ajánlható azoknak a kerékpárosoknak, akik alap adatszolgáltatást igényelnek, nem foglalkoznak azok letöltésével, elemzésével. A kerékpározásra helyezik a fő hangsúlyt, a készüléktől pedig elsősorban megbízhatóságot és egyszerű kezelhetőséget várnak el.

Egyszerű felszerelés és működés...

Egyszerű felszerelés és működés…

Technikai jellemzők és funkciók:

  • sebességmérés
  • menetidőmérés
  • résztávmérés
  • átlag és max. sebesség
  • össztáv
  • stopper
  • óra
  • átlaghoz képest lassabb/gyorsabb tempó
  • automata ki/be kapcsolás
  • alvó mód
  • automatikus indítás
  • háttérvilágítás
  • össztáv beírás (utólag is)
  • minden kurrens kerékméret könnyedén beállítható
  • jelátvitel 20-70 cm között
  • CR2032 elem (tartozék)
  • méret: 55.5X37.0X16.5 mm
  • tömeg: 26 gramm
  • tartozék: 1db jeladó, 1db rögzítő Flex Tight és 1db mágnes

Javasolt fogyasztói ár: 13 990 Ft.
További információ a gyártó honlapján.
cateye_logo

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo