fbpx

Casco FullAir országúti/MTB fejvédő

Az immár ikonná vált Casco SPEEDairo modellhez hasonlóan az idén debütáló Full Air RCC ugyancsak új irányt mutat a dinamikusan fejlődő fejvédő-technológiában. Az új modell a fő hangsúlyt a szellőzés tökéletesítésére helyezi, ebben a mai piaci kínálatban verhetetlen. Emellett többrétű felhasználást, fokozott védelmet, illetve egyedi dizájnt kínál.

Casco_Full_Air

A modellnév végén szereplő RCC a „Road Cross County” rövidítése, tehát a Full Air mind országúti, mind terephasználatra ajánlott sisak. A biztonság terén nem köt kompromisszumot, megnövelt tarkóvédelemmel rendelkezik, messze túlteljesítve a nemzetközi tesztnormákat. A számos szakmai elismerés és a felhasználók pozitív visszajelzései mellett a FullAir 2017-ben a rangos German Design Award díjat is elnyerte!

Casco_Full_Air

A német sisakspecialista az utóbbi években két fő fejlesztési irányt követ. A biztonságot előtérbe helyező, általános kerékpáros közlekedésre tervezett stílusos sisakmodellek mellett az aerodinamikára hangolt SPEED-sorozattal a Casco a teljesítmény-orientált profi és haladó kerékpárosok speciális igényeit szolgálja. A korábban elsődleges tervezési szempontnak számító szellőzés helyét átvette a légellenállás csökkentése, ezzel párhuzamban a Casco fejlesztők innovatív belső légcsatornákkal kompenzálják a kisebb méretű légbeömlő nyílásokat.

Casco_Full_Air

A jól megtervezett légcsatornák a beáramló levegőt zavartalanul vezetik végig a fej felületén, nem kavarog, légörvények nem alakulnak ki, az áramlat nem lassul. A kivezető csatornák hatékonyan működnek, egyenesen a kerékpáros hátára vezetik a légáramot. Ennek köszönhetően a fej szellőzése akár még hatékonyabb is lehet, mint egy nem megfelelően megtervezett “lyukacsos” sisak esetében, a légellenállási mutatókat pedig össze sem hasonlítani. Mint látható, az aerodinamika megvalósítható a szellőzés feláldozása nélkül, a kérdés már csak az: lehet-e a szellőzést maximalizálni az aerodinamika feláldozása nélkül? Pontosan ez a Full Air RCC koncepciója, megalkotni a valaha legjobban szellőző kerékpáros fejvédőt, anélkül, hogy jelentős visszalépést tennénk az aerodinamika terén.

Casco_Full_Air

A Full Air RCC turbina-jellegű légcsatornái „légies” érzést nyújtanak, a kerékpáros a metróállomás peronján érezheti magát. A sisak lecsatolható „minisilddel” rendelkezik, amelynek elsődleges funkciója nem a napfény árnyékolása, hanem a légáram fokozása. Az óriás nyílást levegővel „eteti”, így használata akár MTB, akár országúti felhasználás mellett is ajánlott. Többlet légellenállást nemigen okoz, lévén a levegőt nem kavarja, hanem vezeti, áramlását pedig gyorsítja.

Casco_Full_Air

A pontos illeszkedésnek és a nyomáspontok teljes hiányának köszönhetően a Full Air RCC kényeleme is elsőrangú. Belül minden a megszokott: a Casco Loc rögzítőrendszer működése a többi kiváló Casco sisakhoz képest nem változott, ellenben a németek a hatékonyabb szellőzés érdekében a Disc Fit Vario magasságállítását kissé átdolgozták. A MyStyle színösszeállítás lehetősége eme modern megjelenésű, egyedi dizájnnal rendelkező sisak esetében is megtalálható.

JELLEMZŐK:
>maximális szellőzésre tervezett általános felhasználást biztosító fejvédő
>turbina-jellegű légcsatornákkal
>minden idők egyik legintenzívebb szellőzést biztosító fejvédője
>lassú tempónál is folyamatos légáramlást biztosít
>megnövelt tarkóvédelmi zóna
>Monocoque Ultra szerkezet
>ütéselnyelő EPS belső szerkezet ellenálló külső héjjal kiegészítve
>Diskfit Vario fejkerület- és magasság-állítás
>CascoLoc rögzítőrendszer
>ellenálló alumínium rovarháló
>MyStyle cserélhető fényvisszaverőként pántok
>”unisize” méretbentöbbféle színben

Tömeg: 302 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 45 900 Ft.

További információ a gyártó honlapján:
http://www.Casco-helme.de/fahrrad_products/FULL_AIR_RCC/index.php

casco_shopping_kieg2

A Full Air RCC-ben alkalmazott technológiák sora…

FullAir változatok 2017-re!

Full Air RCC változatok 2017-re!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo