fbpx

Casco Cuda Mountain MTB fejvédő

A Casco Cuda Mountain a legmodernebb technológiákat alkalmazza, a mai MTB-stílusokhoz elengedhetetlen magas szintű fejvédelmet helyezi előtérbe. A Casco kínálatában a Cuda a legerősebb, legellenállóbb modell, a nemzetközi normákon felül még a gyártó tesztlaborjában végzett rendkívül szigorú töréspróbáknak is maradéktalanul megfelel.

Casco_Cuda

Az MTB enduro szakág minden eddiginél magasabb követelményeket támaszt a kerékpártechnika és a felszerelés iránt. Ez utóbbinak egyik legfontosabb eleme a fejvédő. A tökéletes enduro sisaknak egyszerre kell biztosítani az extrém terepen történő száguldáshoz szükséges védelmet, illetve a hosszú hegymenetek során a megfelelő szellőzést. Jól jön, ha a sisak kiegészítőket is fogad, ellenálló, strapabíró, kezelése pedig egyszerű és bombabiztos. A Cuda Mountain a felsorolt követelményeket mind kipipálja.

Casco_Cuda

A fokozott tarkóvédelem céljából a Cuda Mountain hátul jobban lenyúlik, pontosan követve a fej formáját. Egyben egyedi is megjelenést kölcsönöz a sisaknak, így üde színfolt a kerékpáros fejvédők egy kaptafára készült kínálatába. A védelemben ugyancsak oroszlánszerepet kap a sisakszerkezetbe integrált Frameworx háló, ennek a fejlett technológiának köszönhetően a sisak egymás utáni becsapódások esetén is megőrzi integritását.

Casco_Cuda

Az AIRfit belső kialakítás érintkezésmentes illeszkedést biztosít, a szokványos szivacsok helyett a fejet egy nyomáspontot nem okozó háló veszi körül. A sisak ezáltal a legtöbb fejformához tökéletesen illeszkedik, emellett biztosítja a levegő szabad áramlását a belső légcsatornákban. A Cuda Mountain állítórendszere a minden igényt kielégítő, magasságállítást is lehetővé tevő Disc fit Vario, a kényelemért és a praktikus használatért pedig a könnyen kezelhető Casco-Loc „gyorscsat” felel. A fej rögzítését karbonszövet alapú körkörös szalaggal oldják meg, amely vékonyabb és erősebb, mint a hagyományos műanyag pánt.

Casco_Cuda

A Cuda Mountain szerkezete ugyancsak tartalmaz újítást. Az extrém MTB felhasználásra tervezett sisak speciális, három darabból álló Monocoque In-mold Plus kialakítást kap. A Casco laborban végzett töréstesztek tapasztalatait felhasználva a mérnökök kidolgozták a gépjárművek motorterének harmonikaszerű gyűrődésének megfelelő technikát a fejvédőben, azaz a három EPS egységre és a Frameworx hálós merevítésre In-Mold eljárással dolgozzák rá a külső héjszerkezet. Bukás eseten a két oldalsó és egy középső részből álló sisakszerkezet az egyes elemek közötti illesztésnél szétnyílik, így semlegesítve az ütés erejét. A Frameworx háló és a burok nem engedi a sisakot széttörni, többszörös becsapódást is elvisel. A technológiát a Casco szabadalmaztatta, más gyártóknál nem érhető el. A laborban végzett tesztek százai alapján a Cuda Mountain minden eddigi sisaknál fokozottabb védelmet nyújt.

JELLEMZŐK:
>MTB felhasználásra tervezett, maximális biztonságot nyújtó fejvédő
>AIRfit érintkezésmentes illeszkedés
>minden fejformához tökéletesen illeszkedő belső háló
>folyamatos belső levegőáramlás
>megnövelt tarkóvédelmi zóna
>Frameworx 2 belső merevítés
>Monocoque In Mold Plus kialakítás
>szabadalmaztatott három szegmensből álló szerkezet
>alacsony profil
>Diskfit Vario fejkerület- és magasság-állítás
>CascoLoc rögzítőrendszer
>ellenálló alumínium rovarháló
>MyStyle cserélhető pántok
>55-59 cm és 59-63 cm méretben
>négyféle színben

Tömeg: 338 gramm M méretben

Ajánlott fogyasztói ár: 39 900 Ft.

További információ a gyártó honlapján:
http://www.Casco-helme.de/fahrrad_products/CUDA_MOUNTAIN/index.php

A Casco Cuda Framework belső megerősítéssel is rendelkezik...

A Casco Cuda Frameworx belső megerősítéssel is rendelkezik…

casco_shopping_kieg_1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo