fbpx

Casco Activ 2 sisakteszt – városba és terepre egyaránt

Idén is folytatódik a Casco fejvédők tesztelése, az első “fecske” a vadiúj Activ 2 modell, amely a korábban a BikeMag hasábjain bemutatott – nem mellesleg a nemzetközi teszteken is kiválóan szereplő – Activ-TC utódja. Mint látható, a német sisakspecialista 2017-ben sem ül a babérokon, folyamatosan fejleszti a legmagasabb szintű védelmet biztosító kerékpáros fejvédőit!

casco_activ_2_5Képletesen szólva egyenesen a gépsorról leemelve, még melegen került hozzánk az Activ 2, köszönhetően részben annak, hogy sisak gyártása a magyar határtól mindössze 15 km-re fekvő Szatmárnémetiben folyik. A dolgozók magyar nyelven szólnak egymáshoz, amitől szívünkhöz még közelibbnek érezhetjük a Casco sisakokat. Ha az olvasó kíváncsi további részletekre a Casco sisakok előállításával kapcsolatban, ajánljuk figyelmébe a gyárlátogatásunkról, illetve az ott létesített állatmenhelyről szóló írásunkat.

casco_activ_2_2Mint az összes eddig megjelent Casco tesztalany, az Activ 2 is a főváros utcáin és annak tágabb környezetében teljesített szolgálatot, kapott hideget, meleget, azaz februári zimankót és március eleji kellemes tavaszi időjárást. Az óra közel 1000 km-t mutatott a sisak visszaadásakor, tehát a mostani tesztet mind az időjárás, mind megtett táv szempontjából tekinthetjük valódi “erőpróbának”! Az Activ 2 mindenhova elkísért, a napi ügyintézéstől az edzéseken keresztül a komolyabb teljesítménytúrákig. Habár a német márka egyik legkedvezőbb árú modelljéről van szó, a tesztsisak minden helyzetben tisztességesen helyt állt!

casco_activ_2_6A hazai szaküzletekben már elérhető Activ 2 a specializált Casco-sisakokkal ellentétben többféle kerékpáros stílushoz és felhasználásra tervezett‭ ‬modell.‭ Tehát nem “időfutam-specialista”, nem “szellőzőbajnok”, nem extrém kerékpározáshoz optimalizált, illetve nem városi “dizájnbukó”. A gyártó által készített besorolás alapján egyaránt alkalmas városi közlekedésre, montizásra, bicajos kirándulásra vagy éppen túrázásra. ‬Jól átgondolt fejlesztések sorát alkalmazza,‭ és ‬mint minden Casco sisak, az Activ 2 is a stílus jegyében született.

casco_activ_2_7A Casco kétségtelenül nem sieti el a modellváltást. A sisakok a legmodernebb technológiákat alkalmazzák, a tervezést maximalista szemlélet és igényesség jellemzi, így nem indokolt a jól bevált modellek éves szinten történő leváltása. A sisakok fejlesztése ellenben folyamatos, tehát évről évre azonos modellnéven “tuningolt”, azaz technikailag egyre fejlettebb sisakot kapunk. A teljes modellváltás költségeit a német sisakspecialista inkább az általa létesített és üzemeltetett tesztlaborra és az újabb technológiák kifejlesztésére fordítja, így mind a gyártástechnológia, mind a biztonság terén lépéssekkel a konkurencia előtt járhat.

[divider scroll_text=”Casco Activ 2 sisakteszt”]
Az új Casco Activ 2 szellős, könnyű, profilja alacsonyabb, mint a legtöbb kerékpáros fejvédőé, tehát majd minden fejformán jól mutat. A tarkórész a biztonság fokozása érdekében meghosszabbított, így nagyobb felületen nyújt védelmet, egyben hozzájárulva a sisak egyedi megjelenéséhez. Az In-mold technológiával készült héj a teljes külső felületet borítja, nem találni csupasz “habfelületet”. Az Activ 2 egyben a legtöbb fejlett és bevált Casco megoldást felvonultatja, így például a 26 darab szellőzőnyílást a Fresh Air Ventilation légáramoltató rendszer egészíti ki.

Városba és terepre egyaránt…

Menet közben megfelelően szellősnek éreztem a sisakot, a mínuszokban túlzottan is, így vastagabb bicajos sapka került a fej és az Activ 2 közé. A sisak formája, illetve a szellőzők kialakítása félúton van a korábbi Activ-sorozat és a teljesítményorientáltabb Sportiv-TC modellek közt. Az év második legjobb sisakjának választott Sportiv-TC fokozott szellőzését egyértelműen megörökölte, így alkalmas akár az intenzívebb erőfeszítést igénylő bicajozáshoz is.

casco_activ_2_11A szabadalmaztatott Disc Fit Vario rögzítőrendszer mind horizontális, mind vertikális állítást biztosít, könnyen kezelhető, egy szóval tökéletes. Pontos illeszkedést biztosít, amely egyben biztonságunkat is szolgálja: a sisakot az állszíj becsatolása nélkül sem lehet a fejről csak úgy „lerázni”! Ez utóbbit egészíti ki a Casco-Loc, amely a márka szimbólumának tekinthető, egyetlen mozdulattal, egy kézzel rögzíthető és oldható csat. Aki még nem próbálta a Casco sisakok kezelését, térjen be a márka egyik partner-kereskedésébe: megéri!

casco_activ_2_9És még ebben sem merül ki az Activ 2 esetében alkalmazott összes újdonság! Napellenzője – nevezzük sildnek – immár három különböző fokozatban állítható, így bármilyen fejpozíció mellett megfelelő védelmet nyújt. Értsd ez alatt az erős napsugárzás elleni árnyékolást, vagy éppen a becsapódó ágak “kivédését” az erdei kalandok során! A sisak egy kis légterelő “szárnyat” is kapott, emellett k‭iegészíthető MyStyle fényvisszaverő pántokkal, amely a csinosítás és az egyedibbé “varázslás” mellett a láthatóságot is fokozza. Végezetül a‬z erős alumínium bogárháló hatékonyan tartja távol a‭ “‬betolakodókat‭”, gondtalanabb kerékpáros élményt biztosítva.

casco_activ_2_3

Az Activ 2 szárnyal!

Az Activ 2-vel töltött bő egy hónap kellemes emlékeket hagyott a tesztelőben. A működéssel és a kidolgozással kapcsolatban “fogást” nemigen találtam rajta, kényelme a Casco-tól már megszokott magas színvonalú. Egy dolgot viszont megemlítenék – nevezetesen a sisak színeit. Nem is annyira a “bukó” fényezésével van gondom, hanem a silddel. Ha az enyém lenne, akkor egész biztosan nem harsány színt választanék a periférialátásomban, inkább semlegest, sötétet, amely egyáltalán nem tükrözi a fényt. Óhajom könnyen megvalósítható, lévén az Activ 2 a tesztelt piros/fehér modellen kívül elegáns fekete/szürke és tetszetős mélykék változatban is elérhető.

JELLEMZŐK:

  • Monocoque In-Mold plus szerkezet
  • ütéselnyelő EPS belső váz és ellenálló külső héj
  • Diskfit Vario fejkerület- és magasság-állítás
  • egyszerűen kezelhető  Casco-Loc csat
  • 26 szellőzőnyílás
  • Fresh Air Ventilation
  • folyamatos és bőséges levegőáramlás
  • megnövelt tarkóvédelmi zóna
  • szögállást biztosító napellenző
  • alacsony sisakprofil
  • ellenálló alumínium rovarháló
  • cserélhető MyStyle fényvisszaverő pántok
  • háromféle méretben a pontos illeszkedés érdekében
  • 52–56 cm S; 56–58 cm M; 58–62 cm L
  • háromféle színben

Ajánlott fogyasztói ár: 24 900 Ft.

Az Activ-TC modell továbbra is elérhető, ára: 20 900 Ft.

További információ a gyártó honlapján.
casco_activ_2_14
Az Activ 2 a Casco partnerüzletekben már kipróbálható, megvásárolható!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo