fbpx

Buruczki Szilárd blogja: egy kis pumpálás a testnek és a léleknek

Buruczki Szilárdnak úgy tűnik jót tesz a pihenés, most egy versenymentes blog következik:

Sziasztok!

A három hét pihenés csodákra képes, ugyanis a múlt héten végzett laborvizsgálat nagyon jó értékeket mutatott. Nagyon örültem, hogy most már rendbe jöttem és újból teljes értékű edzésmunkát tudok végezni. A hét elején elkezdtem az állóképességi erőnléti edzéseket és egyre jobban érzem magam. 🙂

kutyiMost már a költözködés nehéz részén is túl vagyunk, új élet, új lehetőségek, újult erővel kezdtem az edzéseket. Sőt egy újabb tíz hetes toy uszkár családtaggal bővült a család. A barátságos Bellát éppen szobatisztára próbáljuk nevelni, kisebb nagyobb sikerrel. Az biztos, hogy mellette nem fogunk unatkozni a következő 15 évben.

Már több éve én is jelen vagyok a kőbányai autómentes napon, segítek klubomnak a Merida KTC-nek a szervezésben és emelem a rendezvény színvonalát jelenlétemmel. Egyre nagyobb az érdeklődés és persze egyre több színes programmal bővült a kínálat. Eisenkrammer Károly, az esemény főszervezője mindig izgalmas programokat talál ki, azt hiszem, hogy senki sem unatkozott.

Amikor megérkeztem péntek reggel a KÖSZI elé, már több száz iskolás várta az indulást a föld alá. Először a pincerenszerben mentünk egy rövid kört, ahol két éve a vakond verseny volt. Majd átmentünk rendőri biztosítással a kőbányai sportligetbe, ahol különböző programokon vettek részt az iskolások. Feladatom az volt, hogy bemutassam a rövid körpályát, illetve az átvezetés a füves parkban.

pumpa

Nem teljesen a megfelelő célgéppel készültem, de megbirkóztam a feladattal a Merida cyclocross gép-országúti kerék kombóval is. Indulásnál könnyen kipörögtek a kerekek a füves talajon és a kanyarokban sem döntöttem térdig a gépet. 🙂 Több korcsoportos futamon volt mitől félnem, hogy lenyomnak a srácok, lányok, így a résztávos edzésem is megvolt! 🙂 Ügyesek voltak a kisiskolások Dedikálásra is sor került a verseny után, amelyben köszönöm Viki segítségét.

Bringás görgős párbajon is kipróbálhatták a gyorsaságukat a jelentkezők, de a legnagyobb népszerűségnek az újdonsült pumpa pálya örvendett. Egy kisebb és nagyobb pályát is építettek a kőbányai bmx banditák. Robi, a pálya egyik építője meginvitált egy pályatesztelésre, bár országúti gumikkal nem volt az igazi a kavicsos talajon a pumpálás, de ettől függetlenül így is nagyon élveztem a pályát.

A pumpa pálya nagyon jó bringakezelési technikát fejleszt. Robiék nagyon jó kis pumptracket hoztak össze, gratula nekik! Ráadásul mindenkinek lehetősége van ingyen kipróbálni, gyakorolni a kőbányai sportligetben. Még tervekben van egy cyclocross versenypálya kijelölése is, ahol a cyclocross szerelmesei gyakorolhatnak, akár velem. Részletek később…

A következő blogban a legjobb 2014-es Merida bringák tesztelésével jelentkezem, a legjobb Merida kereskedőkkel Normafán próbálhattuk ki őket a teszttáborban. Legközelebb a tesztelés élményéről és a felkészülésről olvashattok!

Szilárd

Merida Kőbánya TC, www.buruczki.hu, www.facebook.hu/buruczki

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo