fbpx

Búr Zsolt ötödik az osztrák Wintercupon

Az osztrák Wintercup sorozat harmadik, egyben befejező futamát – az elsőhöz hasonlóan – Bécsben rendezték a hétvégén. A sorozat közelsége, az indulók száma és a verseny színvonala minden évben magához csábít néhány magyar versenyzőt.

Szükséges is néha elszakadni a megszokott hazai mezőnytől és ismeretlenek ellen versenyezni. (Az október 30-án rendezett első futamon három magyar érdekeltségünk volt: Rónaszéki Balázs (Aegon Cycling Team) 10. hely, Szórádi Balázs (CUBE Balaton Team ) 14. hely, Specziár Viktor (CUBE Balaton Team ) 34.hely)

A vasárnapi futamra két magyar versenyző ment ki, akik a jövő heti Országos Bajnokságra készülve megragadnak minden lehetőséget a versenyzésre. Búr Zsolt (Bringabanda SC) és Fejes Gábor (Team Bátorfi – AKTK ) a hazai versenyek elit kategóriájában eddig is előkelő helyezéseket értek el. Búr Zsolt a Wintercupon is hozta az “elvárhatót” és az előkelő 5. helyen ért célba. Fejes Gábor sajnos technikai okok miatt az elsők közül kényszerült kiállni.

Búr Zsolt (fotó: Fenyvesi Tamás)

Az alábbiakban Búr Zsolt beszámolója olvasható:

„A bécsi Winter Cup 3. állomására utaztunk ma Fejes Gabival, hogy minél jobban ráhangolódjunk a jövő heti Országos Bajnokságra. Utunk zökkenőmentes, az időjárás kicsit borongós, szemerkélő eső és 5 fok. A pálya viszont nagyon látványos, jól kijelölt, nyomatós, technikás részekkel fűszerezve, amibe egy dupla akadályt és egy hosszú lépcsős felfutást is belecsempésztek a szervezők.

Gábor nagyon jól kapta el a rajtot, szokásához híven már az első kanyarban vezette a közel 90 fős mezőnyt. Én sajnos kicsit „megszeppenve” nem tolakodtam előre a rajtba, így az első kör felénél kb. a 20-30. hely környékén haladtam. Nem volt messze az élboly, de a krossz versenyeknek az a specialitása, hogy ha nem rajtolsz jól, akár az egész verseny is elúszhat. A nagy előzgetésem közepette pont egy visszafordítós résznél láttam, amint Gabinak sajnos lefordult a szingós gumija a kerékről, így az Ő versenye véget ért.

Egy kör kellett ahhoz, hogy átverekedjem magam a lassabb versenyzőkön és felérjek az élbolyra. Ehhez természetesen gyorsabban kellett menni, mint ők. Ez a mutatvány elég sokat kivett belőlem. Eközben egyik versenyző elszakadt a 7 fős él mezőnytől, majd amikor megcsíptem a sor végét, akkor a későbbi 2.helyezett is ritmust váltott. Sajnos nem bírtam rátenni a kereket, mert egy kis energiát kellett gyűjtenem a folytatáshoz. Egy darabig az abszolút 3.helyen haladtunk, amikor a bolyban az 1-es rajtszámú (előkelő helyezésre utal a minél kisebb rajtszám) versenyző meglógott tőlünk.

Pont egy szűk résznél történt, ahol esélyem sem volt kikerülni a többieket, így hátul maradtam. Három kör volt még hátra a versenyből és még mindig 4-en meccseltünk egymással. Ekkor elkövettem egy elég nagy hibát. Próbáltam az utolsó körökre tartalékolni, de utólag azt kérdezem magamtól: Minek??? Megint ellépett egy srác és én megint nem mozdultam. Miért nem? Van válasz, de ezt most megtartom magamnak…

Az utolsó körben aztán robbantottam, és faképnél hagytam a többieket. Még három kanyar volt a célig, majdnem felugrottam az előttem levőre, de a lekörözött versenyzők közbe szóltak. Ötödiknek érkeztem a versenyen. Titkon jobb helyre számítottam, de ma ennyi sikerült. Gábor nagyon balszerencsés volt, pedig jó helyen ment és az erő is megvolt, sajnálom!
Jövő héten Országos Bajnokság a Postás pályán. Remélem minél többen kilátogattok versenyezni vagy szurkolni!!!”

Írta: Tóth András

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo