fbpx

Bukásból a győzelemig: Van der Poel hihetetlen teljesítménye

Óriási versenyt láthattunk a DVV Trophee Azencrosson, a regnáló világbajnok, Mathieu Van der Poel ez első emelkedőn elesett és a mezőny végéről folytatva mindenkit végig előzött, majd magabiztos előnnyel nyerte a belga cyclo-cross versenyt.

Belgiumban az ünnepek mindig bővelkednek cyclo-cross versenyekben, a világ legjobbjai szívesen töltik dagonyázással az év végét. Karácsony második napján Zolderben a világkupafutamon mérték össze erejüket a bringások, december 27-én pedig már Loenhoutban a DVV Trophee Azencrosson álltak rajthoz a kerékpározás téli szakágának képviselői. Több szempontból volt érdekes a verseny, az elit férfiaknál a Tour de France-on elszenvedett bukása után először indult verseny Wout Van Aert, míg a nőknél magyar részvevőnek is szurkolhattunk Vas Kata Blanka személyében.

Az elit nők futama sajnálatos módon elég szerencsétlenül kezdődött, egy tömegbukás következtében a remek formát mutató Lucinda Brand megsérült és feladni kényszerült a versenyt, így az ellenfél nélkül maradt Ceylin del Carmen Alvarado könnyedén nyerte a futamot. A második helyért viszont komoly csatát láthattunk, az idei szezonban eddig maradandót nem alkotó Sanne Cantot láttuk ébredezni, a belga versenyző megmutatta, hogy nem véletlenül van rajta a szivárványcsíkos mez és a vb-n valószínűleg már vele is kell számolni, a második helyen ért célba, legyőzve Annaemarie Worstot és Katharine Comptont. Vas Kata Blanka is jól szerepelt a világ legjobbjai között, a 14. helyet szerezte meg.

A férfiak futama szintén nem hétköznapi módon kezdődött, Mathieu Van der Poel egy érthetetlen esést mutatott be az első emelkedőn és gyakorlatilag a komplett mezőny elment mellette, így a világbajnoknak leghátulról kellett folytatni a versenyt. Elöl Iserbyt és Van Cassel lépett el a többiektől, de a visszatérő Van Aert is végig az első tízben haladt. A verseny hőse viszont mégis Van der Poel lett, aki az utolsó előtti körre utolérte az élen haladó Eli Iserbytet, majd otthagyta őt és megnyerte a versenyt, félelmetes belegondolni, hogy ha nem esik el akkor milyen könnyedén lépett volna el a többiektől és nyeri meg a versenyt. A harmadik helyen Van Cassel ért célba, míg Wout Van Aert 5.-ként gurult át a célvonalon az égre mutatva, ami nem semmi teljesítmény a júliusi esése után. Remélhetőleg már ő is képes lesz maradandót alkotni a vb-n.

Mindkét elit futamot itt tudjátok megnézni:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo