fbpx

Budapest díszpolgára lett László János, a Kerékpárosklub volt elnöke – biciklis felvonulással emlékeznek rá

László János, a Magyar Kerékpárosklub volt elnöke és a hazai biciklis közlekedés egyik legnagyobb alakja ma posztumusz díszpolgári címet kapott Budapesten. A munkásságát dícsérő díjat Tarlós István főpolgármester adta át.
LaszloJanos_diszpolgar_oklevel_k_0
A Fővárosi Önkormányzat 2017-es díszpolgári avatásán posztumusz kitüntetést kapott László János, a Kerékpárosklub – néhai – örökös tiszteletbeli elnöke. A címet 2017. április 5-i ülésén Karácsony Gergely zuglói polgármester javaslatára szavazta meg a Közgyűlés, a kitüntetést ma adták át. Június 26-án hétfőn emléktekerésre és városligeti közösségi programra várunk mindenkit, aki szeretne János örökségére emlékezni, beszélgetni, régi ismerősökkel találkozni.

A díszpolgári oklevél így fogalmaz:

„A kerékpározás népszerűsítőjeként, megújítójaként egy XXI. századi élhető budapesti közlekedési kultúra kialakításáért folytatott elhivatott szakmai munkája elismeréséül Budapest díszpolgára kitüntető címet adományozzuk.

Ezen indítványunkat közgyűlésünk örömmel fogadván László János urat, az iránta táplált tisztelet és nagyrabecsülés bizonyságául egyhangúlag Budapest díszpolgárának, a Budapest díszpolgára cím viselőjének megválasztotta és kikiáltotta.”

A Kerékpárosklub szervezésében hétfő este biciklis tekeréssel emlékeznek a klub másfél éve elhunyt elnökére, a felvonulás során több olyan helyen is beszédet tartanak, amelyek László János keze nyomát viselik. A felvonulás a Kerékpárosklub irodájától indul, és a Városligetben ér véget, ahol kerekasztal-beszélgetéssel idézik fel a Kerékpárosklub ex-elnökének örökségét.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo