fbpx

Bryton Rider 100 GPS kerékpárkomputer

Az idén bemutatott Bryton Rider 100 GPS a tajvani gyártó legkisebb méretű készüléke, ellenben a mai fejlett technikát alkalmazó kerékpáros komputerekre jellemző számos hasznos funkcióval rendelkezik. A sebességgel és távolsággal kapcsolatos összes adat GPS-koordináták alapján kerül kiszámításra, az apró Rider 100 GPS mindezt egy jól olvasható, tükröződésmentes kijelzőn jeleníti meg. 36 funkciója a legtöbb kerékpáros számára bőven elegendő információt nyújt, kezelése ezzel párhuzamosan használata meglepően egyszerű, a számítógépre történő csatlakoztatással pedig a tárolt adatok letölthetők, illetve kielemezhetők.

komputerkorkep_bryton_4A GPS-alapú mérést kínáló Byrton kerékpárkomputerek közt a Rider 100 a belépő szintet képviseli. Ebben az esetben az árszint mindössze az elérhető funkciók és adatfeldolgozás lehetőségeit korlátozza, a GPS jelek vételi pontossága, a készülék megbízható működése a többi Bryton eszközzel egyenértékű. Bizonyos tekintetben még jól is járunk a takarékos szemlélettel, mivel a Rider 100 menürendszere a legegyszerűbb, a legáttekinthetőbb a teljes modellkínálatban, a kezelés intuitív és gyors, mindössze 40 grammot nyom a mérlegen.

Elégséges funkció bármilyen kerékpározási célhoz és stílushoz, mindazonáltal egyszerű kezelést biztosít...

Elégséges funkció bármilyen kerékpározási célhoz és stílushoz, mindazonáltal egyszerű kezelést biztosít…

Kormány elé is felszerelhető...

Kormány elé is felszerelhető…

A Bryton Rider 100 GPS egyszerűen beüzemelhető és kezelhető kerékpárkomputer, így nemcsak a haladó bicajosok ideális edzőpartnere vagy túratársa, hanem akár a kezdők számára is ajánlható. A GPS-alapú mérésnek köszönhetően nincs szükség sem jeladóra és küllőmágnesre, a felszerelés a tartókonzol rögzítésére korlátozódik. Továbbá nincs szükség sem kerékkalibrációra, sem óraállításra: a készülék mindent maga elvégez – az első bekapcsolás után akár rögtön útnak indulhatunk!

A 36 funkció az összes megszokott adatot tartalmazza, a képernyőn mind logikusan mezőkre és lapokra osztva megjeleníthető. Követhetjük például a sebességet, a megtett távot, a tengerszint feletti magasságot, az elégetett kalóriát és így tovább. Pontosan annyi információ áll rendelkezésünkre, amennyit szeretnénk, a képernyő adatmegjelenítése tetszés szerint igényre szabható. A 1,6″-os tükröződésmentes képernyőn az adatok megjelenítésére 7 lapozható képernyő áll rendelkezésedre, maximum 5 adat/oldal felosztásban.

5 adatmező 7 oldalon

5 adatmező 7 oldalon

A készülék lehetőséget biztosít a későbbi fejlesztésre is. A Bryton Rider 100 GPS igény szerint pulzus-, sebesség- és pedálcsapás-mérővel kiegészíthető, amelyek fejlett ANT+ protokollal csatlakoznak a központi egységhez. Párosításuk az első felismertetést követően automatikusan történik, illetve a menürendszer is velük együtt módosul. A letöltött adtok teljes körű kielemezhetősége a fejlettebb Bryton modellekhez hasonlóan biztosított, illetve ezek a Strava, Facebook vagy egyéb közösségi portálon megoszthatók. Az összeköttetés USB-kábelen vagy vezeték nélküli Blootooth Smart protokollal történik. A készülék belső memóriájában tárolt adatok FIT-formátumban a számítógépre áttölthetők, ott a Bryton által kifejlesztett vagy bármely más kompatibilis szoftverrel kielemezhetők, sőt on-line módon is történhet az adatfeldolgozás.

Ha ANT+ pulzusmérő övvel egészítjük ki a Rider 100E modellt, fejlett edzésfunkciókra is lehetőség nyílik. Az interaktív edzéstervezés mindeddig a versenyzők és edzőik kiváltsága volt, a Strava, Training Peaks és hasonló portálok, illetve a készülék adatfeltöltési lehetőségeinek segítségével ezt ma már egy alig több, mint húszezer forintos készülék is képes biztosítani. Ezen felül a pedálfordulat mérése is hasznos eszköz a teljesítménynövelésben, használatával a túlterhelés okozta sérülések elkerülhetők.

Az alsó gombbal a menüben való "közlekedés" egyszerű...

Az alsó gombokkal a menüben való “közlekedés” egyszerű…

A kerékpárral közlekedők és az edzéseiket végzők mellett a túrázók számára is kecsegtető egy GPS-alapú komputer, főleg ha az olyan könnyen használható és egyszerűen kezelhető, mint a Rider 100 GPS! Ennek a célközönségnek különösen fontos, hogy az akkumulátor a konkurens termékekhez képest lényegesen hosszabb működést biztosít, így a Byron Rider 100 többnapos túrákhoz is ideális társ.

Kiegyészító szenzorokat is fogad...

Kiegészító szenzorokat is fogad…

Általános technikai jellemzők (nem tartalmazza az összes funkciót):

  • adatátvitel Bluetooth Smart kapcsolattal
  • ANT+ pulzus- és pedálfordulatmérő csatlakoztatás (automatikus párosítással)
  • Strava, Training Peaks, Facebook és egyéb közösségi portálra való adatfeltöltés, szinkronizálás
  • 36 funkció, közte magasságmérő funkciók
  • pulzusmérővel kiegészítve fejlett edzésfunkciók
  • 130-körös résztáv-számláló
  • 1,6″-os kijelzőméret
  • 300 órányi adattárolás
  • 5 adatmező 7 oldalon
  • 25 óra működési idő
  • két külön kerékpárral is használható
  • IPX7 vízállóság
  • mindössze 40 gramm

Javasolt fogyasztói ár: 20 990 Ft.
További információ a forgalmazó honlapján.
komputerkorkep_bryton_0

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo