fbpx

Bronzérem az ifjúsági olimpián!

Vas Kata Blanka és Buzsáki Virág párosa a 3. helyet szerezte meg az Ifjúsági Olimpiai Játékokon Buenos Aires-ben. A fiúknál a Fetter Erik – Fülöp Ádám alkotta magyar csapat az összesítésben az 5.  helyen végzett.

Október 13. és 17. között rendezték az Ifjúsági Olimpiai Játékokat Buenos Aires-ben, ahol Magyarországot egy lány (Buzsáki Virág, Vas Kata Blanka) és egy fiú (Fülöp Ádám, Fetter Erik) csapat képviselte. A játékokon egyéniben nem értékelték a versenyzőket, csak a csapatonkénti eredmény számított, ráadásul csak az öt versenyszám (csapatidőfutam, országúti mezőnyverseny, MTB XC eliminátor, MTB XC short track, kritérium) után hirdettek összetett eredményt. Mivel az 5 versenyszám közül 2 mtb specifikus volt ezért kulcsfontosságú volt, hogy terepen is komoly rutinnal rendelkezők álljanak rajthoz, így fordult elő, hogy a magyar csapatot is csak mountainbike versenyzők alkották.

Az első nap rendezték a csapatidőfutamokat, ahol a 7,1 km hosszú pályán a lányok a 4. helyet szerezték meg, míg a fiúk a 13. legjobb időt hajtották. A második napon az országúti mezőnyversenyen Vas Kata Blanka az 5. helyen ért célba, Buzsáki Virág pedig 10. lett, mellyel az összetett 7. helyre csúsztak vissza a lányok. A fiúknál Fetter Erik a 6. szerezte meg, míg Fülöp Ádám a 31.-ként ért célba, mellyel a 10. helyre léptek elő a fiúk.

Az országúti számok után a 3. napon elkezdődtek az eliminátorral a mtb versenyek. Itt Buzsáki Virág az 5. helyet szerezte meg, míg Vas Kata Blanka sajnos pályát tévesztett a kvalifikációban és kizárták emiatt. Fetter Erik szintén az 5. helyet szerezte meg ebben a versenyszámban, Fülöp Ádám pedig a nyolcaddöntőben esett ki. A 4. napon a short track verseny következett, ahol Fetter Erik szerepelt a legjobban a magyarok közül, megnyerte ezt a versenyszámot, a lányoknál Vas Kata Blanka a 7., Buzsáki Virág a 19. lett, míg a fiúknál Fülöp Ádám a kvalifikációban a 12. helyen búcsúzott. Az utolsó napot a lányok a 4. helyről, a fiúk pedig 3.-ról várták.

Az utolsó napon az országúti kritériummal zárult az ifjúsági olimpia, mely a lány csapatunk számára fantasztikusan sikerült, Vas Kata Blanka megcsillogtatta sprinttudását (bár állítólag saját véleménye szerint őt nem tud sprintelni 🙂 ) és megnyerte a kritériumot, mellyel a magyar lány csapat a 3. helyre jött fel és bronzérmet szerzett az Ifjúsági Olimpiai Játékokon. A fiúknak sajnos nem jött össze a dobogó, a kritériumon nem tudtak pontot szerezni, így ők visszacsúsztak az 5. helyre, ami egyébként szép eredmény.

Gratulálunk mindenkinek!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo