fbpx

bringásandrás blog: kis verseny, nagy lelkesedéssel

Szeptember 30-án tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Kishegy kupát, a magyar tenger déli partján fekvő Balatonlellén. A címben említett nagy lelkesedés egyaránt igaz rám is és a versenyt szervező Lellei Diáksport Egyesületre is. Ismét elmondhatom, hogy ezúttal is egy remek, családias kis maraton versenyen vehettünk részt.

Az utóbbi időben nagyon éreztem már az őszt, de inkább a 25 futamosra sikeredett mountain bike-os szezon az, ami kissé kedvemet szegte, hogy akár a bringa közelébe is menjek. Emiatt a szeptember csendesen telt, meg amiatt is, hogy 2 hete elkapott egy kis megfázás, amiből szerencsére már szinte teljesen kimásztam. Próbáltam legalább az edzést kiegészítő dolgokra figyelni: táplálkozás, regeneráció. Ez utóbbiban az is segített, hogy az Endura terméktesztelés keretében kapott kompressziós zokniban tudtam a ház körüli és kerti munákat végezni.

A Kishegy kupán már 3-4 alkalommal is jártam, szimpatikus kis verseny, így nem volt kérdés, hogy a szezon zárásaként ismét részt veszünk rajta. A rajt egy kellemes 11 órai időpontban, a kishegyi kápolna mellett volt, amit könnyű megtalálni is és csodás panoráma nyílik a Balatonra. Megállapítottuk, hogy azért (is) jó a déli parton lakni, mert onnan sokkal szebb a kilátás az északi parton levő hegyekre. A verseny nem csak a felnőttekről, sokkal inkább a helyiekről, a gyerekekről szólt. Így került megrendezésre 10 órakor a felső iskolásoknak az 5 és 10 kilométeres futam és 12 órakor egy akadályverseny az alsó tagozatosoknak.

A rajt pontos volt, a versenyzők fegyelmezetten álltak fel a képzeletbeli rajtvonalhoz, ami a csárda kapujának a vonala volt. A főrendező-szakosztályvezető Szabó György Úr köszöntötte a versenyzőket, majd stílusosan ostorcsapásra indította a mezőnyt. A rajtot sikerült jól elkapnom, ami azt jelentette, hogy elsőként lőttem ki és kezdtem a lankás mászást. Csak magammal foglalkoztam, bíztam benne, hogy a többieknek sem esik jól ez a kezdeti tempó és majd szépen rendeződik a mezőny. Így is lett, az első lejtőzést megkezdve négyen maradtak látótávolságon belül: a 3 körön induló Pál Zsolt és Naszódi Zsolt illetve csapattársaim Bokros Manassé és Soltész Gábor, akik a két körös távot választották. Tőlük nem tartottam, mert nem láttam bennük konkurenciát, viszont a másik kettő versenyzőről nem tudtam, hogy milyen formában vannak.

A kör második felére Manó utolért, vele hajtottunk végig kettő kört. Az emelkedőkön kicsit sikerült elszakadnom, de a sík részeken újra együtt voltunk. A második kör közepén levő siratófalnál (a helyiek csak gázpásztás mászásnak hívják) nem láttunk magunk mögött senkit – ez azt jelentette, hogy nagyjából 4-5 percnyi előnyünk van, amit nehéz lesz behozni, ha nekünk is minden rendben megy.
Manó nyugodtan begurult a középtáv abszolút első helyére, rám pedig még várt egy kör. Itt már nem éreztem magam annyira virgoncnak, mint az elején, kicsit romlott is a köridőm, de ettől eltekintve minden percét élveztem a versenynek.

A célban már vártak szüleim és a frissen készített babgulyás, zsíroskenyér, alma meg még néhány egyéb energiapótlást szolgáló étel és ital. Az időjárásra sem lehetett panasz, napsütéses, kellemes idő volt, így a célba érkezők még hosszú ideig ejtőzhettek a csárda udvarán. Az eredményhirdetésre sem kellett sokat várni, mindenki hamar megkapta azt, ami jár neki! A dobogósok mindegyike kupával és néhány kisebb ajándékkal térhetett haza. Bár a hosszú táv is nagyjából 55 kilométeres, 1500 méter szintkülönbséggel, ami nem tűnik soknak, de erős tempó mellett azért tartogat kihívásokat.

Eredmények:
20 km
1. Berdár Győző  – Lellei DSE
2. Prelec Tamás  – Nagykanizsa
3. Léránt Balázs  – Gyenesdiási Kinizsi SK
40 km
1. Bokros Manassé  – VKE-Nelson
2. Jezerniczky Győző  – Kaposvár
3. Mezei Zsolt  – Nagykanizsa
60 km – női
1. Felföldi Viktória  – VKE-Nelson
60 km – férfi
1. Tóth András  – VKE-Nelson
2. Pál Zsolt  – Budapest
3. Naszódi Zsolt  – Trek SE


Most pedig kezdődik a felkészülés a cyclocross szezonra, de többoldalú kihívással állok szemben, mert nem csak versenyzői, hanem verseny rendezői oldalon is helyt kell állnom…

Videó a versenyről:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo