fbpx

Bringabarát kerékpárbolt: a kiskunfélegyházi barátod!

Kiskunfélegyháza frissen átadott virágos sétáló utcáján, a patinás történelmi városközpontban, igényes bringaboltba és kávézóba invitálunk, ahova érdemes betérni akárcsak egy jó kávéra is, de bringát javíttatni és vásárolni méginkább.

Az Alföld, benne a Kiskunság, klasszikusan a bringás közlekedés paradicsoma, a kerékpárral közlekedők száma szembeötlően több, mint az ország nyugatibb városaiban, a bolt azonban nemcsak a köznapi közlekedőket, hanem az egyre növekvő számú szabadidős és sportoló bringást igyekszik megszólítani a városban és vonzáskörzetében, olyan minőségű szolgáltatást nyújtva nekik, ami bárhol az országban, de akár a határon túl is bátran megállná a helyét.

Az üzlet igazi “szerelemgyerek”, ez rögtön látszik mikor belépsz, érzékeled, hogy akik az árucikkeket válogatták maguk is megszállott bringások és olyan kerékpárokat, ruhákat és kiegészítőket kínálnak, amit maguk is szívesen használnak. Másrészt látod, hogy a berendezés inkább egy második otthonra hasonlít, sokkal több mint egy üzlethelyiség, ahol biciklit árulnak, az összes részleten látod az odafigyelést és az igényességet.

Az alapító házaspár Márti és Szabi a fővárosban éltek és dolgoztak az informatikában és bankszektorban, ahol a bringázás és a triatlon először csak sport és közös szenvedély lett, később teljesen megváltoztatta az életüket.  Miután Szabi egyre több időt töltött a baráti bringaboltban és nyeregben, úgy döntöttek, hogy élethivatásként akarnak a bringával és a bringázással foglalkozni. Szabi az informatikai állás helyett beállt a kedvenc budapesti boltjába kisegítőnek és saját költségén kitanulta a kerékpárszerelést.
Ezután úgy döntöttek, hogy Márti szülővárosában Kiskunfélegyházán nyitják meg saját kerékpártboltjukat, így született a Bringabarát 2014-ben.

Az első évek beletanulása és egy tömbház aljában megnyitott “garázsüzlet” után, néhány év fejlődéssel sikerült megtalálni és elérni a város és a környék sportos közönségét, akikre alapozva megnyithatták ezt a kerékpárüzletet a városközpontban, az “újhullámos-trendeknek” megfelelően kávézóval kiegészítve, hiszen a bringások gyakran megszállott “kávésok” is, másrészt a sétálóutcán amúgy is adja magát a kávézó.

A törzsközönség jórésze nemcsak úgy rájuk talált, jórészben az vonzotta őket, hogy az üzlet és csapata lett a motorja a helyi bringás közösségnek, lelkes biciklisekkel közösen alakult a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub (KAKK), melynek keretében minden héten rendszeresen szerveznek kerékpáros edzéseket és túrákat a város környékére, van saját versenyük, melynek a Tour de Puszta nevet adták és családi összejöveteleik, mellyel összefogják a sportoló országúti bringásokat és montisokat a környékben.

A Bringabarátban árusított kerékpár márkák kiválasztásáról is szívből született döntés: Szabi első és kedvenc bringája egy Ghost monti volt, amit Ghost országúti követett és azóta is elkötelezett a márkával, ezért az volt az álma, hogy Ghost kerékpárboltja legyen. Az álom mára megvalósult, olyannyira, hogy a bolt az egyik legjobban teljesítő Ghost kereskedő országosan is.
A Ghost mellé kézenfekvő, hogy az azonos cégcsoporthoz tartozó Lapierre kerékpárokat is tartják, ami országútisok számára vonzó, mellette helyett kaptak a CROSS márka minőségi trekking és városi bicói és a középkategória egyik legnépszerűbb márkája a Kellys is, ezek a bicikli márkák alkotják a kínálat javát.

Az üzletvezető maga is lelkes országútis, aki triatlonozik is, ezért országúti modellekből minőségi darabokat találunk a Lapierre és Kellys bringáiból, de mellette szeret terepen is bringázni, ezért a választékból nem hiányozhatnak az elérhető árú, belépő vagy középkategóriás mountain bike gépek, a Ghost, Lapierre és a Kellys merev vázas kínálatából, amelyek alkalmasak a környékbeli “homokon montizásra”, de ugyanezeket az utakat célozza a gravel irányzat is, ami szintén megjelenik a bolt kínálatában néhány gravel kerékpár erejéig.

A kínálat fontos elemei a minőségi városi bringák, melyekből Szabiék kiválogatják a piacon elérhető, jó ár-érték arányú modelleket. A városi kínálat részben márka független náluk, hiszen a bolt vezető márkái mellett az Alpina, Polar és Dema és az alap acél vázas városi bicókban a Midas igényesebb modelljeiből is válogathatnak a stílusos városi bringások. A városi bringázás a hölgyek között is egyre népszerűbb, ezért széles a választék női nyergekből a Selle Royal, Selle Monte grappa és SMP kínálatából, minőségi bringás kosarakból és táskákból a Basil és a Klickfix kínálatából, melyet a Kellys saját márkás termékei egészítenek ki, de hátizsákból is van választék a Deuter és a KLS termékeiből. Igényesek a kiegészítőkben is a Knog lámpák és zárak mellett, ESIgrips markolatok az SKS sárvédők és pumpák, valamint a Wahoo kerékpáros GPS-ek.

Az indulás óta az alapítók már egy négytagú bringás családdá fejlődtek, a gyerkőcök manapság még Márti GHOST montija után kapcsolt Qeridoo bringás utánfutóban közlekednek, de a nagyobbik már futóbringát hajt és az üzlet gyerekkerékpár és kiegészítő kínálata alapján könnyen belenő a bringázásba, hiszen legkisebbeknek szánt futó bringák és ifjúsági kerékpárokon keresztül a gyerek kiegészítők, térdvédők, sisakok is jó választékban találhatók az üzletben. A bolt fókuszál a kerékpáros biztonságra, ezért komoly választék van sisakokból: Casco, Cratoni és a Kellys modellekből mindenki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő sisakot, emellett láthatósági ruházat és kiegészítők is választhatók.

A triatlon mint szenvedély hozza, hogy kaphatók a Zoggs szemüveg is, de sportszemüvegből is elérhető a Rudy Project, a Northwave és a Force szemüvegei, emellett az aktív sportolók megtalálják a Sponser táplálékkiegészítőit és sporttáplálékait is. Ruházatból szűk, de minőségi a kínálat, a Force aláöltözők mellett a Northwave, BBB és Pearl Izumi nadrágok és mezek, melyekből minden évszaknak megfelelő kínálatot tartanak, emellett elérhetők a  csapatuk egyedi mezei az 575 kivitelezésében. Cipőkből a Northwave kínálatából igyekeznek az alap modelleket tartani, így a cipővásárlás is megoldott helyben.

A bolt erőssége a szolgáltatásokban rejlik, a közvetlen hangulatban természetes az alapos személyes tanácsadás, akár kerékpárt, akár kiegészítőt vagy ruhát vásárolsz, emellett a Selle Italia mérőeszközével nyeregkiválasztás, az Ergon  stoplibeállítóval pedig a bringás cipő testreszabása tökéletesíthető. Az elektromos kerékpárokból a Kellys és Ghost márkák Shimano és Bosch motoros modelljei nemcsak kipróbálhatók, de bérelhetők is. Hasznos lehet az alkalmanként bringát szállítóknak a kerékpárszállító bérlés, melyből akár hátsó ajtóra hármas szállító, akár tetőszállító akár Thule vonóhorgos szállító elérhető náluk, a téli felkészülést pedig edzőgörgő bérléssel segítik elő.

A jól felszerelt szervizben a szervizes kollégán kívül Szabi is szerel, ha szükséges, emellett a Continental gumik nemcsak a boltban, de a bolton kívül is elérhető automatából éjjel-nappal, ha esetleg defektet kapnátok.

Ha Kiskunfélegyházán kerékpárt vagy kávét szeretnétek, vár a Bringabarát csapata egy jó kávéra, főként ha ínyencek vagytok, hiszen egy San Remo Milano kávégépből egy Macap MXD örlővel frissen darált kávét kóstolhatsz a Pacificaffé kínálatából, ami bőven túlmutat a hobbi barista kategórián, akárcsak a bolt az átlagos kerékpárüzleten…

Online itt tudod felkeresni a Bringabarátot vagy nyugodtan kérdezhetsz töllük facebookon keresztül, általában rövid időn belül igyekeznek válaszolni és segíteni.

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo