fbpx

Daniel Friebe-Pete Goding: Hegynek fel – Európa legkiválóbb kerékpáros kaptatói

A „Hegynek fel” naprakész, átfogó és stílusos tiszteletadás a kerékpározás szent helyeinek számító dombok és hegyek előtt. A könyv lapjain Európa 50 legendás emelkedője sorakozik – a sportolói hősiesség és a természet csodáinak zarándokhelyei, amelyek felkereséséről a kerékpáros sportolók és a rajongók egyaránt álmodoznak.

hegynek fel_geographia

Az egyes útvonalakat látványos fényképekkel, térképekkel, részletes profil-grafikonokkal és hasznos gyakorlati tanácsokkal bemutató oldalakon Daniel Friebe lebilincselő írásából megtudhatjuk azt is, hogy a kaptatók miért szerepelhetnek ezen a különleges listán. Emellett megismerkedhetünk a csodálatos helyszínekkel, a kerékpározás nagy alakjainak hősi cselekedeteivel, és sokat megtudhatnunk a csúcsra éréshez szükséges erőfeszítésről, illetve a siker felett érzett örömről is.

A kerékpársport pillanatainak megörökítésére szakosodott fényképész, Pete Goding külön e célból készült több mint 250 fotójának köszönhetően az érdeklődő egyedülálló és valóban megkapó útikalauzt tart a kezében Európa legnagyobb hegységeinek nagyszerű kaptatóiról.

hegynek fel

A könyv ideális kikapcsolódás a karosszékben ülő rajongók és az aktív biciklisták számára is – bármilyen céllal és képességekkel is pattanjanak nyeregbe, legyen szó kerékpárklubok tapasztalt versenyzőiről vagy hétvégi kerekezőkről, akik azért megpróbálkoznának egy-egy nagyobb kihívással.

Az utak között megtalálni a Tour de France ikonjait – Alpe d’Huez, Col du Galibier, Mont Ventoux, Col d’Izoard, Col du Tourmalet -, de szerepel a Passo dello Stelvio, a Passo Fedaia, a Le Tre Cime di Lavaredo és a Giro d’Italia többi, áhítat övezte csúcsa is, valamint a félelmetes Alto de l’Angliru Spanyolországból, az osztrák Großglockner és további negyven hegy, amelyek bekerültek a kerékpározás legendáriumába.

Ára: 6.990,- Ft
Geographia Kiadó, 2013.

A hiánypótló kötet megvásárolható az ország valamennyi Alexandra Könyváruházában, valamint webáruházunkban, a www.alexandra.hu oldalon!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo