Bettini 2008-ban is Campagnolóval teker

Az olasz alkatrészgyártó cég idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, ebből az alkalomból nemrég hozták nyilvánosságra a jubileumi esztendőben általuk szponzorált Pro-Tour és kontinentális csapatok listáját. A lajstromban idén egész pontosan 7 Pro-Tour és 9 kontinentális csapat szerepel. A szponzoráltak között találjuk többek között a 2007-es világbajnokot, Paolo Bettinit is…A céget egy Tullio Campagnolo nevű versenyző alapította 1933-ban. Campagnolo legelső fejlesztése a kerékcserét forradalmasító patentzár ötlete is egy verseny közepette fogant meg. Az ötlet aztán kiállta az idő próbáját, hiszen máig változatlan formában találkozhatunk vele. Alkatrészeit a kezdetektől fogva kifejezetten profi versenyzők számára fejlesztette és gyártotta. A cég alapítása és növekedése elválaszthatatlan az országúti versenyzés világától, így válhatott a márkanév a versenykerékpározás szinonimájává. A cég célkitűzése mindig is az volt, hogy olyan alkatrészeket és kerekeket hozzon létre, amelyekkel a profi versenyzők teljesítménye növelhető, mégpedig a termékek alacsony tömegének, hatékonyságának, minőségének és a megbízhatóságának jóvoltából. Éppen emiatt a párbeszéd a Campagnolo és a profi csapatok között mindig is élénken zajlott, ebből adódóan olyan magas színvonalú alkatrészek fejlesztésére nyílott lehetőség, amelyek létrehozása egy laboratórium falai között nem lett volna lehetséges. Az évek során ez a metódus nem változott – továbbra is napjaink profi versenyzői jelentik a cég számára a fejlesztőmunkához szükséges legjobb információforrást. Talán az sem véletlen, hogy Paolo Bettini első világbajnoki győzelme során az Ultra-Torgue hajtómű véglegesített prototípusa figyelt az olasz versenyző gépén…

Paolo Bettini

Paolo Bettini a 2008-as milánói párosversenyen

A 2008-as szezonban a Campagnolo továbbra is szponzorálja Paolo Bettinit, valamint a teljes Quick-Step legénységet. Emellett a következő további Pro-Tour csapatok gépein láthatjuk viszont a Record szetteket:

Bouygues Telecom
Caisse d’Epargne
Cofidis
Lampre-Fondital
Liquigas
Predictor Lotto

Emellett a Campagnolo kilenc kontinentális csapattal működik együtt 2008-ban:

Acqua & Sapone
Aisan Racing Team
BMC USA
G.S. CSF Group Navigare
G.S. Tinkoff
Jelly Belly
LPR
Nippo
Topsport-Vlaanderen

Valamennyi szponzorált Pro-Tour és a kontinentális csapat versenyzőjének kerékpárján a széria Record csoportot találjuk majd, melynek össztömege 1965 g.

A Bora Ultra, Hyperon Ultra, Ghibli, Shamal Ultra és Neutron Ultra kerekekkel a következő szponzorált csapatok versenyeznek 2008-ban:

Bouygues Telecom
Caisse d’Epargne
Predictor-Lotto

Megjegyzés a sajtóközleményhez:

A 2006-os évben 8 Pro-Tour és 6 kontinentális csapat, míg 2007-ben 10 Pro-Tour és 10 kontinentális csapat versenyzett Campagnolo Record szettel, melynek aktuális verziója saját méréseink szerint 1965 g helyett 1997 g. Összehasonlításként megemlítendő, hogy a Shimano szettjeivel idén 8 Pro-Tour csapat versenyez, a japánok által szponzorált kontinentális csapatokról nincsen adatunk.

Hozzászólások