fbpx

Betiltják? Nyilatkozat az UCI-részéről tárcsafék ügyben

A norvég procycling.no tegnap esti cikke szerint a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) bizottsági elnökének nyilatkozata alapján be fogják tiltani a tárcsafékeket a profi országúti mezőnyben.

A Direct Energie részéről Sylvain Chavanel is tárcsafékkel ment vasárnap

A Direct Energie részéről Sylvain Chavanel is tárcsafékkel ment vasárnap

A norvég portálnak a felszerelésekről döntő bizottság elnöke, Harald Tiedemann Hansen nyilatkozott az UCI részéről, kinyilvánítva szándékát a tárcsafékek betiltásának támogatásáról. A tárcsafékek kizárását a profi mezőnyből a profi kerékpárosok érdekvédelmi szervezete, a CPA kezdeményezte a Párizs-Roubaix versenyen elszenvedett súlyos sérülések nyomán, az érintett Francisco Ventoso levelével párhuzamosan.

tárcsafék által okozott sérülés a Roubaix-n

tárcsafék által okozott sérülés a Roubaix-n

Jelenleg egy 16 hónapos tesztfázisban használnak tárcsafékeket a profi országúti kerékpársportban, a Roubaix-n a Direct Energie és a Lampre-Merida is ilyeneket használt. A CPA hónapok óta próbálta felhívni a figyelmet a veszélyekre, végül meg kellett történni a baleseteknek, hogy akceptálják az ellenvetéseket. Jelen pillanatban tehát úgy tűnik, hogy – bár ma reggel még nincs hivatalos UCI-közlemény az ügyben – véget vethetnek a tárcsafékek elterjedésének országúton.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo