fbpx

Benkó Barbi ismét világbajnokkal meccselt a győzelemért Spanyolországban

Méghozzá nem is akárkivel, a francia Pauline Ferrand Prevot-val vezették a katalán kiemelt kategóriás mountain bike XCO futamot, ami az utolsó körben dőlt el!

Barbi Belomoina mögött

Barbi Belomoina mögött

Miután Cipruson a korábbi olimpiai bajnokokat (Gunn-Rita Dahle, Sabine Spitz) sikerült legyőznie Benkó Barbarának, a Focus XC Team versenyzőnője most a 2014-ben és 2015-ben egyedülálló sorozatot produkáló Pauline Ferrand Prevot-val küzdött a győzelemért. (Az idei szezonban a Canyon csapatát erősítő Pauline egymás után nyert országúti, cyclocross és mountain bike világbajnokságot.)

A magyar versenyző az egész verseny folyamán meccsben volt a franciával az élen, végül egy apró hiba döntött. Barbi ezt írta röviden a versenyről: “Jól éreztem magam, összedolgoztunk Pauline-nal, fél kört ő vezetett, felet én. Utolsó körben kicsúsztam lefelé mögötte és elment, nem tudtam már behozni sajnos.” A megszerzett újabb értékes UCI-pontok sokat számítanak majd a jó rajthelyhez a világkupa-nyitányon is.
Végeredmény:
1. Pauline Ferrand Prevot (francia)
2. Benkó Barbara (magyar)
3. Daniela Campuzano (mexikói)
Barbi eredményén túl további fontos magyar vonatkozású hír, hogy junior lányaink taroltak a versenyen, az első három helyet megszerezve: 1. Buzsáki Virág, 2. Bukovácz Kata, 3. Schmidel Regina.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo