fbpx

Benkó Barbi dobogón az olimpiai pályán rendezett HC-versenyen

Benkó Barbara (Focus XC Team) az utolsó pillanatig harcban volt a győzelemért a londoni olimpiai XCO pályán, a Hadleigh Parkban rendezett UCI-kiemelt kategóriás mountain bike versenyen.

18320853_1423137014418889_3175610752730015327_oBarbi és a hazai pályán versenyző brit Annie Last (OMX) a verseny nagy részében összedolgoztak az élen, a szélben így volt a legjobb mindkettőjüknek. Az utolsó körben a brit hibázott, de a szűk nyomvonalon ezt nem sikerült kihasználni Barbinak. A frissítőzónában aztán a magyar lány támadott, hogy maga mögött tartsa ellenfelét a hajráig, ami sikerült is, de a sprinten egyszerűen gyorsabb volt Last. A harmadik az ausztrál Rebecca Henderson lett. A férfiak futamában A Maxime Marotte (Cannondale) nyert Anton Cooper (Trek) és Manuel Fumic (Cannondale) előtt.

Barbara egy nehezebb időszakon van túl, közbejött egy kisebb betegség, de most úgy tűnik, a világkupa-szezon startja előtt ismét felfelé ível a forma. A Focus XC Team versenyzőnője így nyilatkozott a verseny után, megemlítve egy finoman szólva is furcsa epizódot:

Sprintre jöttem a brit Annie Last-tel, de most ő volt gyorsabb. Jól ment végig a verseny, 1-2. helyen haladtam, az utolsó támadásomnak én lettem az áldozata és már nem bírtam a sprintet, de így is elégedett vagyok, nagyon várom már a Világkupákat! ?
Ma ismét kaptam egy emlékeztetőt arról, amit mindig mondok a junioroknak, hogy ne hagyják SOHA őrizetlenül a kulacsaikat vagy a kerékpárjaikat, mert az ördög (és a beteg emberek) sosem alszanak. A női mosdó előtt hagytam a kerékpárom 2 percre és mire kijöttem indultam volna bemelegíteni, de a kormányomon az összes csavar meg lett lazítva… Még jó, hogy időben észrevettem… Mielőtt nyomok egy sprintet… Elképesztő mi játszódik le egy-két ember fejében amikor ilyet tesz, mert azt egy másodpercig sem gondoltam, hogy véletlen volt, amikor a kerékpárom egész éjjel velem volt a szobában. Köszönöm a verseny előtti gyors átnézést és szervizt Apának és Attilának!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo