fbpx

Benkó Barbi blogja: visszatérés Veszprémben

Mountain bike olimpikonunk, Benkó Barbara vasárnap győzelemmel kezdte meg szereplését a SuperCross cyclocross sorozatban. A veszprémi forduló előtt már az osztrák Winter Cup futamán melegített ugyancsak első helyezéssel.

Az olimpia utáni pihenő alatt ritkán jelentkezett blogjában a Focus M.I.G. versenyzője, pihenő, nyaralás, az egyetem indulásával kapcsolatos teendők foglalták le, de jól sikerült a visszatérés a pályára:

Végre nekem is sikerült beszállnom a Supercross sorozatba! Már hiányzott az itthoni versenyzés, főleg, hogy tavaly majdnem a komplett széria kimaradt. Barcikára még nem terveztem menni, de Ózdon már szívesen elindultam volna, de az sajnos önhibámon kívül nem jött össze… Nem baj, a lényeg, hogy múlt hét óta én is elkezdtem a cyclocross szezont az osztrák versennyel és most két hét alatt két győzelmet tudtam bezsebelni, semmi okom a panaszra! 🙂 Bár a pálya nem annyira kedvezett nekem, mivel teljesen sík volt, ennek ellenére egész jól haladt a kerékpár.

A város adottságaiból arra következtettem, hogy biztos lesz kis szint a körben, de nem így volt, igaz, megnézhettem volna a pályarajzot… Bár ez semmin sem változtatott volna, mert én ezeket a versenyeket edzésképpen veszem, és nem készülök specifikusan erre a szakágra. Maga a helyszín teljesen rendben volt, egy kutyasétáltató és gyerekjátszós park volt a központtól nem messze és a szervezők kihozták a lehetőségekből a maximumot.

A homokozót is egy akadálynak használták fel, szerintem ez volt a legjobb, egy LoCarGo kamionra kellett felfutni, ez helyettesítette a lépcsőt és egy dupla akadályt is betűztek a pályába. By the way, itt gratulálok is a szervezőknek és a szponzoroknak, azt gondolom, hogy ilyen értékes ajándékokat, mint itt kaptunk, talán egyik versenyen sem osztogatnak, már ha csak a kristály és porcelán tárgyakra vagy a fiúknál a fűnyíróra gondolok.

Visszatérve a versenyre egész jól rajtoltam, bár természetesen totál hátulra kellett beállnom, mivel még ugye nincs pontom a sorozatban, bár kicsit érdekesnek találom ezt a kategóriánkénti vegyes beszólítást, ilyet még nem láttam, de aki elől van, annak biztos jó! 🙂 Azért próbáltam minél előbbre állni és oldalról támadtam, mert elég rövid volt a rajt egyenes és nem akartam beragadni a lassabb versenytársak mögé.

Szerencsére az akció egész jól sikerült és relatív jól feljöttem az élre, de a juniorokat már nem tudtam utolérni a legelején, mert terveztem legalább pár kört velük menni, de ez ebből a helyzetből lehetetlen volt. Azért hogy ne teljen stressz nélkül a verseny, a táv felénél elkezdett lefelé csúszni a nyergem és úgy érzetem magam, mintha valami BMX-en ülnék, de nem akartam megállni és időt veszteni, így csak puszta derékfájásba torkollott a technikai hiba, de szerencsére ma már semmit nem érzek.

Sajnos szinte végig egyedül mentem, nem nagyon találtam olyan embert a mezőnyben, akinek jó lett volna a tempója, de mivel relatív sokan voltunk a pályán, így mindig volt kit megelőzni vagy kicsit vele menni. Mint már említettem 1. lettem, 2. Dósa Eszter, 3. Orosz Anita! Jó volt látni, hogy egyre több csaj van a mezőnyben! A fiúknál Buruczki Szilárd szerezte meg a győzelmet Fejes Gabi és Búr Zsolti előtt, így jól bebuktam a fogadást, mert szégyen-szemre MTB-s létemre Fejes Gabira fogadtam (sorry Szilárd), de nem baj, legalább megőriztük a montis dominanciát! 🙂 Köszönöm a Hegyibringásoknak a szuper pólót, ha ezt előbb látom, újragondolom a tetoválás mintáját…:) És Apunak a változatlanul 5* segítséget!

VESZPRÉM CX 2012 from SteveStudio on Vimeo.

Barbi naplója: http://benko.blogger.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo