fbpx

Benkó Barbi blog – XCO Világkupa Nové Mesto

Hazánk legjobb mtb versenyzőnőjéről ismét rendszeresen olvashattok magazinunkban, a múltheti Albstadt-i XCO Világkupán történtek után most a Nové Mesto-i XCO Világkupa 40. helyezéséről ír nekünk Benkó Barbara.

Fotó: Andreas Dobslaff/ Irmo Keizer @attentionbuilders

Amilyen jól sikerült az első Világkupa Albstadtban, annyira rosszul a második Nové Mestoban. Ami legalábbis engem illet.
Nem jöttem haza a két verseny között, hanem tovább utaztunk a csapattal, hétfőn a Ghost HQ-ben tettünk látogatást, nagyjából ez az egyetlen időszak amikor közel járunk a gyárhoz és együtt van a csapat, így lehetőség nyílik a vezetőkkel és dolgozókkal találkoznunk a központban Waldsassenben. Külön köszöntöttek minket az albstadti csapatelsőség miatt, nagyon kedves gesztus volt tőlük.

Fotó: Andreas Dobslaff/ Irmo Keizer @attentionbuilders

Másnap kedden indultunk tovább Nové Mestoba, ahol együtt volt a csapat egész héten. A hangulat a jól sikerült első fordulónak köszönhetően még a szokásosnál is jobb volt, ez kicsit az én kedélyállapotomon is javított, mert valahogy egész héten nem éreztem magam jól, olyan volt mintha bujkálna bennem valami betegség csak nem tudna kijönni. És minden jel arra utalt, mert a pulzus sem nagyon stimmelt, de le mégsem betegedtem. Pont ezért készültem ahogy szoktam, short racen is elindultam, bár már ott sem brillíroztam, de azért rosszul sem ment és utána sem lettem rosszabbul. Szombaton megint jól éreztem magam a pályán, így mégha kicsit bizonytalanul is, de reménykedve álltam rajthoz vasárnap, hogy jól fogok menni a kedvenc pályámon a kedvenc Világkupámon. Hiszen erre készültem egész télen és itt szerettem volna jól menni. Minden stimmelt, a forma, a számok, a motiváció. Hát nem így lett…

Fotó: Andreas Dobslaff/ Irmo Keizer @attentionbuilders

Nem mondom, hogy meglepett, de mégis óriási csalódás volt és igazából még most sem tettem túl magam rajta, de a nap végén ez is csak egy verseny a sok közül és hosszú még a szezon… Csak nekem ez személyesen egy fontos verseny volt, így lelkileg kicsit nehezebb lesz feldolgozni ezt a totális off napot, de rajta vagyok. Most amúgy is egy kisebb pihenőt tartok, addig rendbe jövök és újult erővel, egészségesen vágok neki a szezon második felének, nekem nagyon korán kezdődött. És még hosszú is lesz… És én még jól jártam, olasz csapattársnőm akkorát esett, hogy eltörte a térdét, úgyhogy egy hónapig teljesen off, ahhoz képest én meg sem szólalhatok, csak hogy helyén kezeljem a dolgokat.

 

Sosem jó látni, ha más is szenved, de ilyenkor jó érzés a MTB családhoz tartozni és támogatni egymást a rossz napokon. Csak egy példa: Emily Batty és Annie Last is ott szenvedett velem a mezőnyben, ahová abszolút egyikőnk sem tartozik, Emily még mondta is nekem verseny közben hogy “Barbara, what the f…. is going on with us?” Én meg mondtam neki hogy fogalmam sincs, de ritka frusztráló. Aztán nagyjából együtt végigszenvedtük a versenyt és bíztattuk egymást hogy nem szabad feladni, ami mondjuk nekem amúgy is nehezen megy.

Fotó: Andreas Dobslaff/ Irmo Keizer @attentionbuilders

A többi csapattársam viszont megint iszonyú jól ment, Sina életében először állt elit Világkupa dobogón, így megint megnyertük a csapatversenyt, ami szuper érzés volt, még ha én kicsit könnyes szemmel is mentem fel a dobogóra, de nem az öröm miatt sírtam… Ezer köszönettel tartozom a csapatnak hogy mellettem állnak a nehéz időkben, ahogy Andy, az egyik segítőnk mondta: együtt nyerünk, együtt veszítünk!

Fotó: Andreas Dobslaff/ Irmo Keizer @attentionbuilders

[message_box title=”Magyar eredmények Nové Mesto-i az XCO Világkupáról:” color=”blue”]
Short Track:
Benkó Barbara 21.
Parti András 29.

XCO:
Vas Kata Blanka 8. WU19
Schmidel Regina 34. WU23
Fetter Erik 58. U23
Benkó Barbara 40.
Parti András 43.
Palumby Zsombor 99. [/message_box]

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo