fbpx

Benkó Barbi belendült a szezon végére: dobogón Görögországban!

A harmadik napon is dobogóra állhatott Benkó Barbi a vb-dobogós ellenfelek között a görögországi Salamina Island mountain bike versenyen és az összetettben is sikerült a remek eredmény!

Dobogón a 3. szakaszon

Dobogón a 3. szakaszon

Az UCI S2 kategóriás Salamina Island MTB Stage Race három szakaszból állt, az első napon egy kört kellett teljesíteni az óra ellen a mountain bike XC pályán, Barbi itt óriási időt hajtva az ukrán Yana Belomoina mögött második lett! Másnap az XCO futamon 4. lett, de összetettben sikerült megtartani a dobogós pozíciót.

Ma egy 26 kilométeres point to point versennyel folytatódott a Salamina Island MTB Stage Race, nehéz, technikás pályán, ahol Barbinak sikerült az élen maradni, és csak kis különbséggel, négy másodperccel maradt le az aranyért meccselő osztrák Lisa Mitterbauer és Belomoina mögött.

Összetettben maradt a harmadik hely, ami tekintve, hogy az ellenfelek között volt az idei XCO világbajnokság 2. és 3. helyezettje (előbbit sikerült felülmúlnia Barbinak), remek eredmény így a szezon végére.

A női mezőnyben szintén indult az idei szezonban szorgalmasan UCI-ranglista pontokat vadászó Cseh Veronika, aki ma 10. lett és az összetettben is ez a szám áll végül a neve mellett. A férfiak között Juhász Zsolt és Parti András indult, utóbbinak ma sikerült a top 10-be jönnie, 8. lett a szakaszon és összetettben a 7. Zsolti a 3. napon a 26. helyen zárt, összetettben 21.

salamis_island_3

Barbi így értékelte a háromnapos versenyt:

A mai pálya brutális volt, durvább, mint az XCO… Tele single trail-lel, nem volt gyors, rengeteg mászás, sok fel-le, 1000 méter szinttel. Mivel a rajt és a cél máshol van, ez itt konkrétan a sziget másik oldalát jelentette és átmentünk a hegyeken. Nagyon élvezetes pálya volt, de durva is! Hárman jöttünk meg végül elöl, a hajrában kicsit lemaradtam, mögöttünk kis szünettel ketten, aztán jóval lemaradva a többiek.

Tetszett a többnapos, a szezon elején Ciprus is adta, majd az országúti is. Kicsit érzem már, hogy szezon vége van, de elég jól bírtam. Remek idő volt, meleg, napsütés, a versenyhelyszínt is a tengerpartra rakták, ott volt a szeren!

A 3. szakasz eredménye: 1. Corina GANTENBEIN; 2. Yana BELOMOINA; 3. Barbara BENKÓ

Összetett végeredmény: 1. Yana BELOMOINA; 2. Corina GANTENBEIN; 3. Barbara BENKÓ

Részletes eredménylista: 3MTB-3EV-20151004-Salamina

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo