fbpx

Benkó Barbara: “Hogy top 10, ezt álmomban sem gondoltam volna. Na jó, ott igen.”

Az olaszországi Alapago környékén rendezett Mountain Bike és Triál Európa-bajnokságon potyognak az óriási sikerek, a mai napon Benkó Barbara ért el top10-es eredményt, ami a mezőny összetételét nézve fantasztikus teljesítmény!

Benkó Barbara

Benkó Barbara

A ma délben rajtoló női cross-country futamon az idén mondhatni legjobb formában versenyző mountain bike-os hölgy, a svájci Jolanda Neff volt a leggyorsabb, az olasz Eva Lechner és a szlovén Blaza Klemencic előtt. Barbi 5:13 perces hátrányban érkezett Neff 1:18:11-es győztes idejéhez képest a 10. helyen. Kijelenthetjük, hogy mountain bike cross-country szakágban ez a világversenyen elért eddigi legjobb magyar elit felnőtt eredmény!

Benkó Barbara így foglalta össze a remek napot a versenyt követően:

Elég érdekes időjárás volt. Hétközben még kánikula, tegnap esett, ma meg megint sütött a nap. A pálya már nem volt saras, száradt sokat. Maga a profil elég durva holt, iszonyú meredek emelkedők, viszont lefelé inkább volt gyors, mint technikás. A rajtot közepesen kaptam el, de sikerült felboxolni magam top 15-be a rajtkörön, majd sikerült még pár embert verseny közben megelőzni.

Jól éreztem magam, optimista voltam a csapatverseny után, mert már ott a 2. legjobb időm volt a lányok között. Tudtam, ha jó napom van, meglehet az áhított top 15, de hogy top 10, ezt álmomban sem gondoltam volna. Na jó, ott igen. Nagyon örülök, óriási mentális plusszal repülök így a tengerentúlra! Különösen örülök annak, hogy az edzőm, Lengyel Tamás végre élőben is láthatott versenyezni, mert kijöttek a feleségével “nyaralni”, és segítettek mindenben, amiben tudtak! Köszönöm a sok szurkolást és gratulációt is otthonról, végre megtört az átok és nemzeti mezben is sikerült jól mennem!

Teljes eredménylista: xco-Elite_F-Results

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo