fbpx

BBB BWG-22 Coldshield kesztyű

A Coldshield fejlett technikai alapanyagokat alkalmazó vérbeli téli kerékpáros kesztyű, a minőségi kerékpáros ruházat széles skáláját kínáló jól ismert és szeretett BBB márka terméke. Tervezése minden szempontból átgondolt, a hűvös őszi és az enyhébb téli napokon biztosít kellő védelmet és hőszigetelést.

Bicajozás közben – legyen az mindennapos közlekedés vagy téli versenyfelkészülés, edzés – a menetszél miatt a végtagok hamar kihűlnek, ez befolyásolja mind a kerékpár biztos irányítását, mind a komfortérzetet. És ne csak mínuszokra gondoljunk: a menetszél hatására akár plusz 10 fokos hőmérsékletben is kihűlnek az ízületetek. A megfelelő kerékpáros kesztyű segít elkerülni a végtagkihűlés okozta maradandó egészségkárosodást – erre mindenképpen érdemes odafigyelni!

Tapadást fokozó tenyérkialakítás...

Tapadást fokozó tenyérkialakítás

A BBB BWG-22 Coldshield magas szintű technikai alapanyagokat alkalmaz, könnyű, relatíve vékony, a fagyponttól egészen a 15 fokos külső hőmérsékletre optimalizált. A kesztyű alapját képező „SoftShell” anyagot egy vékony, szél- és vízálló, egyben légáteresztő membrán egészíti ki. Meleg gyapjú bélés felel a hőszigetelésért, így bizonyos ideig akár néhány fokos mínuszban is biztosított a normális vérkeringés és kézhőmérséklet.

Bélelt csuklózáródás

Bélelt csuklózáródás

A valamennyi kerékpáros számára, mindenféle felhasználáshoz és időjáráshoz készült téli kesztyű sajnos illúzió! Ahány kerékpárost kérdezünk, annyiféle igény merül fel: van aki a közvetlen irányítást elősegítő vékony kialakítást preferálja, van aki fázósabb, és az irányítás közvetlenségét szívesen feláldozza a maximális hőszigetelés érdekében. Mások lehetnek az igények a technikás terepen, mint a pusztaságban vezető közutakon vagy a hegységekben. A BBB ennek érdekében nem kevesebb, mint nyolcféle hűvös időjáráshoz tervezett kerékpáros kesztyűt kínál. A számos egymást kizáró feltételek közt a Coldshield modell a közös nevezőt próbálja megtalálni: elfogadható árszinten kínál közepes vastagságot, megfelelő hőszigetelést, egyben védelmet a széllel és a nedvességgel szemben.

A tépőzárral pontos illeszkedést biztosíthatunk...

A tépőzárral pontos illeszkedést biztosíthatunk…

A technikai alapanyagok közt megtaláljuk a vékony, szélálló, mindazonáltal légáteresztő neoprén-jellegű „SoftShell” alapanyagot, amelyet a fokozott hőszigetelés érdekében meleg gyapjú belsőrész egészít ki. A meleg benntartása érdekében a Coldshield 45 mm széles neoprén csuklórészt alkalmaz, méretes tépőzárral kiegészítve. A profi záródás egyben a kényelmet is fokozza, amely a BWG-22 egyik fő erőssége.

Könnyű, vékony, de jól szigetel...

Könnyű, vékony, de jól szigetel…

A Coldshield a tartósság érdekében számos finom megoldást vet be: ilyen a tapadást fokozó, erős tenyérrész, illetve hüvelyk- és mutatóujj, illetve a stratégiai helyeken elhelyezett Clarino „koptatók”. A többi BBB termékhez hasonlóan a BWG-22 várhatóan több szezonon keresztül biztosít védelmet a hideg ellen. A holland tervezők tudva levően nem is adnák alább e téren! A biztonság is fontos szempont – kiváltképp a téli közúti közlekedésben –, így a kézfejen fényvisszaverő elemeket és nyomatokat találunk.

A BBB Coldshield praktikus, nem túlzottan drága kesztyű, amely még a honi telekre jellemző legtöbb napon jó szolgálatot tesz. Akár a többórás téli edzésre is alkalmas viselet lehet, de kifejlesztésénél kétségtelenül az általános közlekedés lebeghetett a tervezők szeme előtt. A fokozott hőszigetelés és a bőséges bélés mellett nem hat „síkesztyűnek”, közvetlen irányítást tesz lehetővé, a váltó- és fékkarok természetesen kezelhetők. Ebben tenyéren elhelyezett csúszásgátló anyag alkalmazása és a Clarino betétek kétségtelenül sokat segítenek.

Minőségi kidolgozás jellemzi...

Minőségi kidolgozás jellemzi…

A BBB Coldshield szélállósága is meglepően jó, és a csuklórésznél sincs szivárgás, feltéve ha a dzsekit a széles záródásra húzzuk. Egyetlen hiányosságot tapasztaltunk: sajnos hiába kerestük a mikroszálas törlőrészt, amely a hideg napokon tapasztalható kellemetlen váladékképződésre ad praktikus választ. Mindent összevetve a most bemutatott BBB modell egy jól megtervezett darab, amely árához képest mind a funkcionalitás, mind a tartósság tekintetében magasra emeli a lécet.

Felveszi a kéz formáját és a markolatfogást...

Felveszi a kéz formáját és a markolatfogást…

Jellemzők:

  • őszi-téli időjárási viszonyokhoz tervezett könnyű kesztyű
  • fokozott hőszigetelés
  • szél elleni védelem
  • vékony felépítés a közvetlen irányítás érdekében
  • szélálló, mindazonáltal légáteresztő ”SoftShell” alapanyag
  • meleg gyapjú belsőrész
  • tapadást elősegítő tenyérrész
  • Clarino megerősítésű hüvelyk- és mutatóujj
  • 45 mm széles neoprén csuklórész tépőzárral
  • XS, S, M, L, XL, XXL és XXXL méretben
  • fekete színben

Mért tömeg: 96 gramm/pár.

Ajánlott fogyasztó ár: 11 738 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

kesztyu_kepek_80

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo