fbpx

Az olaszok hétvégéje: Nibali és Trentin sikerével zárult a profi szezon – videók

Bár hivatalosan még nem ért véget a WorldTour-sorozat és Európán kívül folytatódik a profi versenyek sora, a hétvégén került sor az utolsó komoly csörtékre a legjobbak között.

Il Lombardia 2017 – 111th edition – Bergamo – Comoa 248 km – 07/10/2017 – Vincenzo Nibali (ITA – Bahrain – Merida) – photo Roberto Bettini/BettiniPhoto©2017

Szombaton a szezon utolsó monumentumát, a Giro di Lombardiát rendezték a Comói-tó térségében 247 km-es távon, ahol Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) varázsolt. Az utolsó előtti komoly emelkedőn, amikor a favoritok többsége segítők nélkül maradt egy kis csoportban, megérezte a pillanatot, hogy fel kell ugrani a támadó Thibaut Pinot-ra. A lejtmenetben pedig nem volt kérdés, hogy a francia előbb utóbb le fog szakadni az elképesztően ereszkedő Cápáról. A következő kisebb mászás során tovább növelte előnyét és 2015-höz hasonlóan egyedül érkezett célba.

Videón a Giro di Lombardia vége:

Tökéletes nap volt, jobb formában voltam, mint két éve, amit szerintem láthatott is a közönség. Az utolsó sík részen 50 km/h fölött haladtam végig, szóval nem lett volna könnyű utolérni. Ez volt az 50. profi győzelmem, ezt mutattam a célban is. Tudtam, hogy ki kell találnom valamit, a Civiglio legkeményebb részén támadtam, utolértem Pinot-t, aztán sikerült leszakítani. Fantasztikus volt ennyi embert látni az utcán, ahogy szurkoltak nekem, igazán csodás érzés. A csapatom is nagyszerű munkát végzett, én is nagyon jó formába kerültem a szezon végére, de mindenki engem figyelt, mint legfőbb esélyest, így pedig nem könnyű nyerni.

Másnap, vasárnap Franciaországra figyelt a bringás világ, a Paris-Tours klasszikusra:

A 234 kilométeres verseny végén mindig kérdéses, hogy az utolsó dombokon technikásan kanyargó úton elszakadó próbálkozókat utoléri-e a mezőny… Nos ezúttal a próbálkozók között volt két Quick Step-es is, hiszen Matteo Trentin-re (QS) és Sören Kragh Andresen-re (Sunweb) felugrott Niki Terpstra is. Utóbbi az utolsó kilométeren végig vezetve tartotta az előnyt, így Trentinnek csak hajráznia kellett, a dánnak esélye sem volt nyerni. Az olaszok így remekül zárták az évet, a Quick Step pedig brutális szezont produkált 52 profi győzelemmel!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo