fbpx

Az időfutam világbajnok sikerével ért véget a WorldTour-sorozat Pekingben

Az időfutam világbajnok, Tony Martin győzelmét hozta az október 9. és 13. között zajló Pekingi Körverseny, amely egyben a legmagasabb szinten jegyzett profi kerékpáros versenysorozat, a WorldTour utolsó idei állomása volt.

A Quick Step német versenyzője a második szakaszon alapozta meg győzelmét egy magányos szökéssel. A hegyes terepen az utolsó lejtő megkezdésekor támadott, s égül 46 másodperces előnnyel ért célba. Mint a végén kiderült, ez elég volt az összetett sikerhez.

Az összetett dobogósok: Gavazzi, Martin, Boasson Hagen

Az első szakasz printbefutót és az olasz Elia Viviani sikerét hozta, a harmadik etapon a norvég Edvald Boasson Hagen szökött, de a célvonal előtt pár méterrel kerülte ki őt Francesco Gavazzi és Daniel Martin. A negyedik szakasz hajrája a Lampre felvezetéséről, és Alessandro Petacchi győzelméről szólt… volna… ha a Katyusa fiatal osztrák versenyzője, Marco Haller nem bújik ki az olasz mögül az utolsó métereken.

Ma ismét két szökevény próbálkozott, a Giro-győztes Ryder HEsjedal és a brit Stephen Cummings, a mezőny pedig már meglehetősen fáradt volt az üldözéshez így októberben két ilyen tempómenővel szemben. Kettőjük közül viszont nem volt kérdés, hogy Cummings a gyorsabb. A harmadik helyen érkező Boasson Hagen – ha már nem jött össze Pekingben szakaszsiker – a bónuszmásodperceknek köszönhetően az összetett harmadik hellyel vigasztalódhatott.

Végeredmény:
1.     Tony Martin (Ger) Omega Pharma-Quickstep     17:16:56
2.     Francesco Gavazzi (Ita) Astana Pro Team     0:00:40
3.     Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling     0:00:46
4.     Daniel Martin (Irl) Garmin – Sharp     0:00:50
5.    Eros Capecchi (Ita) Liquigas-Cannondale     0:00:52
6.     Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale     0:00:56
7.     Rafal Majka (Pol) Team Saxo Bank-Tinkoff Bank
8.     Tomasz Marczynski (Pol) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
9.     Rui Alberto Faria Da Costa (Por) Movistar Team     0:01:00
10.     Tim Wellens (Bel) Lotto Belisol Team

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo