fbpx

Az albstadti világkupán és a maraton OB-n küzdöttek a Waberer’s Areus MTB Team versenyzői

Az elmúlt hétvégén, két helyszínen álltak rajthoz az SVS Pro Team versenyzői. Míg a csapat olimpiai kvótafutói, Juhász Zsolt és Parti András az albstadti XCO világkupán, addig Vigh Zoltán és Csielka Márk a szilvásváradi maraton ob-n állt rajtvonalhoz.

Albstadt

Albstadt

A Nove Mesto-i gyengébb szereplés után már erősebb teljesítményre voltak képesek kvótafutóink:

Juhász Zsolt

Juhász Zsolt

 „Azt hiszem sikerült kihozni a maximumot ezen a világkupán. Nove Mesto óta nem érzem olyan jól magam a bringán, mint előtte, de az egy évvel ezelőtti formámhoz képest jóval jobban tudtam teljesíteni itt Albstadtban. Hibátlan rajtot tudtam venni, jól haladtam a táv nagy részén. Az utolsó 2-3 körben kezdtem kissé visszacsúszni. Ennek ellenére elégedett vagyok, ezen a rövid körön könnyű körhátrányt kapni és ezt sikerült elkerülnöm, 17 UCI ponttal gazdagodtunk” – mondta Juhász Zsolt.

 „A múlt heti gyomorrontásom után, egész héten nem éreztem magam csúcsformában, “üresek” voltak a lábaim. Persze bíztam benne, hogy a versenyig jobb lesz és jobb is volt, de még mindig nem voltam 100%-os, amikor nagy intenzitással kellett menni. Sajnos az utóbbi időszak vesszőfutása a rajtpozíciómon is meglátszik. A 70-es rajtszámot kaptam, mindemellett a rajtom is elég gyenge volt, nem éreztem semmi erőt magamban, elég simán mentek el mellettem. Ugyan az első kör után elkezdtem fokozatosan feltámadni, de a 87. helyről már nem volt sok esélyem jó helyezésre. A 70. helyig sikerült előre keverednem mielőtt kiszólítottak volna. Volt az elején egy halvány gondolatom, hogy kiálljak, de tudtam, hogy muszáj versenyeznem, mivel sokat hagytam ki az utóbbi időben. Kell ez a fajta nagy megterhelés, hogy visszarázódjak. Tudom, hogy ennél több van bennem, de életem talán legnehezebb időszakán vagyok túl minden téren. Azt hiszem, hogy kell még egy kis idő, hogy visszataláljak a megszokott kerékvágásba. Mindazonáltal optimista vagyok és biztos vagyok benne, hogy hamarosan ez is meglesz!” – nyilatkozta Parti András.

Dina Márton, Parti András, Tam Csilla (UCI bíró) és Juhász Zsolt Albstadtban

Dina Márton, Parti András, Tam Csilla (UCI bíró) és Juhász Zsolt Albstadtban

A csapat maratonistái Szilvásváradon, a maraton országos bajnokságon küzdöttek az elsőségért. Sajnos Szatmáry András betegség miatt kihagyni kényszerült a futamot, ezért már a rajtban tudni lehetett, hogy Vigh Zoltán jelenti a Waberer’s csapat legnagyobb reményét a bajnoki cím megszerzése érdekében.

Bogár Gábor és Csielka Márk

Bogár Gábor és Csielka Márk

Már az első hegyen körvonalazódtak az erőviszonyok. Bár kicsit lemaradtam a Blazsó Marci, Buruczki Szilárd, Simon Peti, Szalay Peti négyesről, de saját tempóból a lankás részen sikerült felérnem rájuk. Aztán az első lejtőn Simon Peti leszakadt, de végig elég közel maradt hozzánk. A pálya legnehezebb részén, az Ördögoldalon kicsit újra leszakadtam a többiekről, de saját tempóból ismét sikerült felérnem. Ezután váltott vezetéssel szépen haladtunk. A felsőtárkányi frissítőpont után támadtam, és Szalay Petit sikerült is leszakítani, de Marci és Szilárd makacsul ragaszkodott a hátsó kerekemhez. Hogy biztosan senki ne érjen fel ránk, ezt követően ismét szépen váltott vezetéssel haladtunk tovább. Az utolsó frissítőpont után többször is támadtam, de sajnos nem voltam elég erős. Sajnos a támadásokkal saját magamat is túlságosan kifárasztottam és leszakadtam 15-20 mp-re Marciról és Szilárdról. Így kezdtük meg az utolsó lejtőt, ahol folyamatosan értük utol a közép és rövidtáv versenyzőit, akik igyekeztek félre állni az útból. 1 km-rel a vége előtt sikerült Szilárdra is felérnem, majd a kritikus kanyarba is elsőként tudtam befordulni. Itt azonban elrontottam az ívet és Szilárd pont jókor, nagyon jó ütemben támadott. Így végül második lettem Szilárd mögött. Köszönöm az egész csapatnak a támogatást, és gratulálok a bajnoknak! – értékelt Vigh Zoltán.

Vígh Zoltán:

Vígh Zoltán: “a közép és rövid táv versenyzői igyekeztek félreállni az útból”

“Egy hosszabb betegeskedés, majd pár hét edzés után indultam el a szilvásváradi maraton OB-n, ahol a 7. helyen értem célba. Nem voltam kimondottan rossz állapotban, de nem is éreztem magam a toppon. Sok munka vár még rám, hogy jó állapotba kerüljek. Ez volt az egyik állomás a cél elérése érdekében. Elsősorban a hátralévő XCO-versenyekre koncentrálok.”  – mondta Csielka Márk.

Juhász Zsolt a minap a DigiSport adásában: http://www.digisport.hu/video/25943

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo