fbpx

Author „funkcióra szabható” csomagtartó táska miniteszt

A kerékpáros közlekedés, túrázás elengedhetetlen tartozéka a csomagjainkat tároló táska. Ideális esetben nem mi cipeljük, hanem a bicaj, és az sem árt, ha emellett többlet funkciókat is biztosít. Az Author „variálható” csomagtartó táska pontosan ilyen típus, lehet egész kompaktos, de zsebeiből igény szerint oldalpanelek nyílnak, ráadásul a felső része is bővíthető.

A cseh Author márka immár bő 15 éve van jelen a hazai kerékpárpiacon, méltán népszerű mind az aszfalton, mind a terepen kerékpározók körében. Különös hangsúlyt fektetnek a cross kerékpár-kategóriára, amely valójában Author-találmány, mondhatni „bohémikum”. Ezek a bringák mindennapos közlekedéshez, hétvégi kirándulásokhoz nyújtanak ideális, sportos, dinamikus eszközt, kellő strapabírósággal és funkció szerinti „variálhatósággal”. Egynapos vagy hosszabb lélegzetvételnyi túrázáshoz kiegészíthetők például csomagtartóval is.

A funkció és csomagméret szerint változtatható űrtartalmú Author (AN-441) táska hasonló szerepet tölt be a táskák világában, mint a cross kerékpár. Kompakt méretével (33x15x18 cm), tetszetős megjelenésével, dinamikus formájával diszkréten „ülhet” a csomagtartó tetején, de ha nagyobb túrára indulunk, esetleg a bevásárlás sikerül a vártnál „gazdagabbra”, a zsebeiből oldalpanelek nyithatók, a teteje pedig 6 cm-rel megemelkedhet. Összesen 15 liter kapacitás nyerhető ki belőle, a tetején elhelyezett gumihálóra pedig további csomag rögzíthető.

A táska számos külső és belső zsebbel rendelkezik, elkülöníthetjük az apróságokat, a fedél alatt pedig még egy hálós rekeszt is találunk. Az alapanyag víztaszító nejlon, a kivitelezés pedig minőségi munka, a varrások szépek, a cipzárak pedig finoman működnek. Hátulján még fényvisszaverő elemeket is kapott, azaz a csehek a biztonságra is gondoltak.

Benne a “nagybevásárlás”!

Az Author csomagtartó táskát kipróbáltuk napi használatra, és meglepően jól teljesített. A csomagtartóra stabilan rögzíthető, még rendesen megpakolva sem mozgott. Egy ilyen méretre bővíthető táska sok mindennel megpakolható, így jó ötlet volt a tervezők részéről, hogy a rögzítés szolgáló két alsó tépőzárat egy harmadik csatos heveder egészíti ki, így biztosítva a teljes elmozdulásmentességet. Ez egyben fogantyú is lehet a kézben cipeléshez. A puha rugalmas falnak köszönhetően az apróbb tárgyak sem zörögtek a rossz utakon, az oldalzsebekben rejlő panelek anyagai pedig hatékonyan csillapítják a „belső mozgást”.

Stabil rögzítés...

Stabil rögzítés…

Köszönhetően a zseb külső merevítésének a lehajtható oldalpanelek relatíve stabilak. A felfele terjeszkedés is hasznosnak bizonyult egy kissé ambiciózus bevásárlást követően, a felső gumiháló pedig kiválóan leszorította a belülre már nem pakolható kilós müzlicsomagot! (Meghökkenhet az olvasó, hogy két teli nejlonszatyor cucc fért bele!) Talán egyetlen kifogásunk az lehet, hogy az alapanyag nem teljesen vízhatlanított, a varrások és cipzárak pedig nem kaptak plusz szigetelést, így egy nagyobb esőben a táska esetleg beázhat. Ezt a hiányosságot a külön kapható esővédő használata perszer tökéletesen megoldja!

Minőségi kidolgozás

Minőségi kidolgozás

A rögzítőfülpánt egyben egy fogantyúként is szolgál!

A rögzítőpánt egyben egy fogantyúként is szolgál!

Jellemzők:

  • csomagtartóra rögzíthető közepes kapacitású táska
  • ideális egynapos túrákhoz
  • igény szerint változtatható kapacitás
  • oldalsó zsebből kihajtható oldalrekesz
  • 1 belső és 2 külső zseb
  • 15 l teljes űrtartalom
  • egyszerű és biztos rögzítés
  • hátsó csomagtartóra rögzíthető (pl. Author ACR-149, ACR-20 és ACR-25 modellekre)
  • 600D/420 D nejlon alapanyag
  • 33x15x18 cm legkisebb külső méret
  • 28 cm hosszú kihajtható oldalrekeszek
  • tartozék vállpánt
  • Author A-021 esővédő külön kapható
  • 720 gramm (tokkal vonóval!)

Ajánlott fogyasztói ár: 14 900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo