fbpx

ATom blog: Syntace Flatforce – a 29-er stucni

Régóta van ilyen, de most újra feltalálták. Nagy trend a 29-es, de mégis csak kevesen mozdultak rá.

Syntace Flatforce kormányszár

Ahhoz képest, hogy manapság mindenki a 29-es bicajokról beszél, ez a kormányszár szinte kuriózum számba megy. Pedig hiánypótló termékről van szó. A 29-es kerék nagy. A hozzá tartozó villa hosszú, ami így jelentősen terheli a fejcsövet is, tehát az sem lehet nyúlfarknyi hosszúságú. Mindennek az eredménye a konkrétan magas kormány pozíció. E gondot orvosolja a Syntace Flatforce.

Syntace Flatforce méretek

A formai kialakítás egyébként nem Jo Klieber fejéből pattant ki. A BMX-esek már ezer éve használnak ilyen alacsony profilú stucnikat, csak ott ezeket „Front Load”-nak hívják. Van még Top Load verzió is, ami emelés tekintetében megfelel kb. a normál 6-8 fokos MTB stucniknak. A kettő között kb. 20 mm-nyi emelés különbség van.

Syntace BikePro.hu Blog_2194

A Syntace Flatforce-al kb 35 mm-nyi magasság különbséget lehet nyerni egy normál 5 fokos MTB stucnihoz képest. 44-55-66-77 mm-es hosszakban érhető el, de már dolgoznak 88 és 99 mm-es verzión is. A tömeg adatok is impresszívek, 98-109-116-124 g. Mindez 10 év gari mellett. Még mindig szeretjük őket. Kíváncsi leszek, hogy a többi gyártónál mikor jelennek meg a hasonló kialakítású stucnik a 29-es és a 650B-s gépeken.

Szerző és fotók: Ardó Tamás

A cikk eredetileg itt jelent meg: https://bikepro.hu/atom_blog?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo