fbpx

Armstrong ezüstérmes a panamai Ironman 70.3 versenyen

Lance Armstrong parádés visszatéréssel nyitotta a triatlon versenyeinek sorozatát – a profik által kedvelt évadnyitó panamai féltávú versenyen szinte hihetetlen módon szerezte meg az ezüstérmet, alig 40 másodperccel lemaradva a többszörös győztes új-zélandi Bevan Docherty mögött.

Armstrong 20 év óta első ízben versenyzett komoly országúti triatlon versenyen (tavaly az XTERRA tereptriatlon sorozatban tette le a névjegyét a világbajnokságon), így senki nem tudott igazán komoly előrejelzést adni.

foto - telegraph.co.uk

A többszörös világbajnok Craig Alexander így szólt hozzá Lance Armstrong idei triatlon terveihez: „Izgalmas szezon lesz, az biztos!”

Igaz a győztes új-zélandi versenyző is első alkalommal teljesítette ezt a távot, de korábban kétszeres triatlon olimpikon és többszörös világkupa győztes volt. Egyedül ez segített neki megnyerni a versenyt, hiszen a futás felénél még Armstrong vezetett!

foto - everymantri.com

A héten megkötött megállapodás szerint elsődlegesen a hosszú távú triatlon versenyekre koncentrál (Ironman és Ironman 70.3), ahol a sportág legjelentősebb versenyin indul, ott gyűjti az adományokat a rákos betegek megsegítésére.

A legendás kerékpáros azonban továbbra is indul más versenyeken is, kiemelten az XTERRA tereptriatlon sorozat egyes versenyein áll majd rajthoz.

A 2 km úszást, 90 km kerékpározást, 21 km futást tartalmazó Ironman 70.3 eredményei:

Férfiak

1. Bevan Docherty (NZL) 3:50:13

2. Lance Armstrong (USA) 3:50:55

3. Richie Cunningham (AUS) 3:52:59

4. Rasmus Henning (DEN) 3:53:38

5. Romain Guillaum (FRA) 3:54:44

Nők

1. Angela Naeth (CAN) 4:15:31

2. Kelly Williamson (USA) 4:19:11

3. Margaret Shapiro (USA) 4:19:34

4. Leanda Cave (GBR) 4:21:42

5. Tine Deckers (BEL) 4:25:29

 

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: telegraph.co.uk, everymantri.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo