fbpx

Alpolgármester az I. Zemplén Kalandpark Újhely Maraton élén

Szombaton 10 órakor rajtolt el két távon, több ezer méter szinttel az I. Zemplén Kalandpark Újhely Maraton.

m_MPJ1346_2000

2015 új szervezésű hegyikerékpár versenysorozatában, a Pedál MTB Tour harmadik állomásán álltak rajthoz a régió amatőr- és versenykerékpárosai szombaton Sátoraljaújhelyen. A HegyiBringa által első alkalommal megrendezett versenyen a rajt és az adrenalin ritmusát Dankó Dénes, a város alpolgármestere ütötte pergődobján a montisoknak.

m_MPJ1468_2000

Az új verseny egy rövid – 31 km, 1120 méter szinttel – és egy hosszú – 51 km, 2210 méter szinttel – távval mutatkozott be a zempléni terepen, amely túlnyomórészt erdei úton és egynyomos, technikás ösvényeken vezetett a 100 százalék hegyibringás élményért. „Az idei évi mountainbike versenyek közül messze a legjobb pálya volt a mai.” – mondta a befutó után Cseh Veronika, Alpinbike Team Endura Giant High5 csapat többszörös világbajnok tájékozódási kerékpárosa, és a I. Zemplén Kalandpark Újhely Maraton női abszolút első helyezettje. A férfiak között Borsos Benedek, a Mesterbike fiatal bringása volt az abszolút leggyorsabb.

mJPM_8881_2000

Teljesültek a szervezők reményei a verseny résztvevőinek statisztikája alapján. A keleti országrész nagyvárosaiból – köztük Debrecenből, Miskolcról és Nyíregyházáról – is szép számmal érkeztek kerékpárosok a nem túl bíztató időjárási viszonyok ellenére, akikre rövid és hosszú távon is tették a kereket a szomszédos Szlovákia hegyikerékpárosai, közülük néhány egészen a dobogóig előzve a mezőnyt.

mJPM_8936_2000

Az I. Zemplén Kalandpark Újhely Maraton a versenyzőkön kívül a látogatóknak és a gyerekeknek is igyekezett kedvezni, előbbieknek a kalandparkban, utóbbiak a városközpontban kialakított rajt-cél területen egy ügyességi pályán szórakozhattak, amíg a befutóra vártak.

Részletes eredménylista: www.ujhelymaraton.hu, www.balaton-team.com oldalakon.

Pedál MTB Tour:

2015-ben életre hívott kezdeményezéssel Magyarország keleti részén a szervezők egy olyan sorozatot kívántak létrehozni, amelyet a környéken élők magukénak érezhetnek. Egyelőre még alapszintű az együttműködés a résztvevő rendezvények között, de a szervezők remélik, hogy kedvező fogadtatásra talál idén a Pedál Tour, és lesz jövője a sorozatnak.

A versenysorozat tagjai időrendben: Miskolc – Kondenzgyík Maraton, Erdőbénye – Drótszamár Fesztivál, Zemplén Kalandpark – Újhely Maraton és Kassa Maraton.

A sorozatban három magyarországi verseny mellett egy szlovák futam is szerepel, ezért a szervezők olyan nevet kerestek, ami szlovákul és magyarul is ugyanazt jelenti és kapcsolódik a bringázáshoz, így született meg 2015-ben a Pedál MTB Tour.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo