fbpx

Alberto Contador és Ivan Basso a Tour de Hongrie-n!

A világ egyik legsikeresebb és legismertebb kerékpárosa, a spanyol Alberto Contador és egykori klubtársa, jó barátja, az olasz Ivan Basso augusztus közepén Magyarországra jön. Az utazás apropóját az általuk alapított csapat, a Polartec-Kometa Tour de Hongrie-n való részvétele szolgáltatja.


Alberto Contador a kerékpársport egyik valaha élt legsikeresebb versenyzője, aki pályafutása során kétszer megnyerte a Tour de France, kétszer a Giro d’Italia és háromszor a Vuelta a Espana versenyét. Ezzel egyike annak a hat legendás kerékpárosnak, aki képes volt a győzelemre mindhárom nagy háromhetesen. Contador hét Grand Tour-sikere az örökrangsorban a negyedik helyet jelenti számára.

Alberto Contador 2003 és 2017 között íródó pályafutása során szerepelt az ONCE-Euroski, a Discovery Channel, az Astana, a Saxo Bak-SunGard és a Trek-Segafredo együttesében. A élsporttól való visszavonulása után sem távolodott el a kerékpársporttól, alapítványa, az Alberto Contador Fundacion segítségével életre hívta a Polartec-Kometa kontinentális kerékpáros klubot, amely a tehetséges fiatal kerékpárosok menedzselésében veszi ki a részét.

A spanyol csillag várhatóan a helyszínen tekinti meg a Tour de Hongrie egyik szakaszát, ahogyan hazánkba érkezik a Polartec-Kometa másik tulajdonosa, a kétszeres Giro d’Italia-győztes olasz sztár, Ivan Basso is. A spanyol csillag várhatóan a helyszínen tekinti majd meg a Tour de Hongrie középső szakaszát, Ivan Bassóval pedig a verseny kezdete előtt a csapat sportmenedzsereként találkozhatunk majd.

A két kerékpáros legenda a Kométa segítségével érkezik hozzánk. A Kométa számára kiemelten fontos a brand által közvetített „Ízekkel és felelősséggel egy új generációért!” üzenet, amely megegyezik a Contadorék által vezetett csapat missziójával.

„Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy két ilyen extraklasszis sportoló is ellátogat a versenyünkre – mondta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője. – Ebben az évben nagyot lép előre a Magyar Körverseny, nemcsak a 2.1-es, a korábbinál magasabb kategória, és az erősebb csapatok részvétele jelzi ezt, hanem az is, hogy a Tour de France szervezőivel, az A. S. O-val való együttműködésünk is nagy sikerrel kecsegtet. Várhatón a világ csaknem kétszáz országában lesznek láthatóak a Tour de Hongrie egyes szakaszairól készült összefoglalók, ez pedig minden ezzel kapcsolatos előzetes elképzelésünket felülmúlja!”

Az augusztus 14-én kezdődő hatnapos Tour de Hongrie minden napján kétórás élő közvetítéssel jelentkezik az M4Sport, s ugyancsak minden nap egyórás összefoglalót sugároz az Eurosport2, az adások a nemzetközi sportcsatorna európai és ázsiai programjában is szerepelnek. Az A. S. O. a Tour de Hongrie összefoglalóinak sugárzási jogát emellett az amerikai és az afrikai piacon is értékesíteni tudta, így várhatóan hat kontinensen, 195 országban lesznek láthatóak az idei Magyar Körverseny legemlékezetesebb pillanatai.

A Grand Tour-győztesek örökranglistája
1. Eddy Merckx (belga) 11 győzelem (5 Tour, 5 Giro, 1 Vuelta)
2. Bernard Hinault (francia) 10 (5, 3, 2)
3. Jacques Anquetil (francia) 8 (5, 2, 1)
4. Alberto Contador (spanyol) 7 (2, 2, 3)
4. Fausto Coppi (olasz) 7 (2, 5, 0)
4. Miguel Indurain (spanyol) 7 (5, 2, 0)

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie augusztus 14-én kedden Siófokon prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny a Balatonalmádi, Keszthely, Velence, Székesfehérvár, Cegléd, Hajdúszoboszló, Karcag, Miskolc, útvonalon hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 865 kilométert tesz meg a kazincbarcikai befutóig. Ebben az évben 20 csapat kapott meghívót, minden együttes hét kerékpárossal állhat rajthoz a nyolcmillió forintos összdíjazású Magyar Körversenyen.

A program
Augusztus 14. (kedd): Prológ, egyéni időfutam, Siófok (3,5 km)
Augusztus 15. (szerda): 1. szakasz, Balatonalmádi–Keszthely (154 km)
Augusztus 16. (csütörtök): 2. szakasz, Velence–Székesfehérvár (190 km)
Augusztus 17. (péntek): 3. szakasz, Cegléd–Hajdúszoboszló (206 km)
Augusztus 18. (szombat): 4. szakasz, Karcag–Miskolc (182 km)
Augusztus 19. (vasárnap): 5. szakasz, Kazincbarcika–Kazincbarcika (128 km)

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo