fbpx

A WorldTour legjobbja először nyert a velodrómban

A WorldTour világranglista szerint az idei év legjobb országúti kerékpárversenyzője, a belga Philippe Gilbert, Gent városában a november 22. és 27. között zajló hatnapos pályaversenyen örvendeztette meg a hazai szurkolóit jelenlétével, érdekesség, hogy első fecskeként.

Philippe Gilbert

A változatos páros-versenyszámokkal tarkított programban napjaink legjobb klasszikus-menője az üldözéses versenyszámban mutatta meg magát a belga közönségnek, a pálya túloldalán idei csapat- és honfitársa, Jurgen Roelandts ellen, akit „természetesen” megvert.

„Először versenyeztem fapályán, igencsak fura volt. Talán megbocsátják, de mintha nem ugyanaz a sportág lenne, az országút és a pálya nagyon különböző. Elsőre tetszett, de hihetetlen volt, milyen erők hatnak a kanyarokban. Megfogadtam a tanácsot, hogy a fekete vonalra koncentráljak, ez elég jól működött.” – nyilatkozta a belga Sporzának

A jövőre már a Tour-győztes Cadel Evans csapatát, a BMC-t erősítő 29 éves Gilbert idén 18 UCI-pontszerző győzelmet aratott, februártól szeptemberig (ebből 8-at a WorldTour-sorozatban): Algarvei Körverseny (2.1) – 1. szakasz, Montepaschi Strade Bianche (1.1), Tirreno – Adriatico – 5. szakasz (World Tour), Brabantse Pijl (1.HC), Amstel Gold Race (World Tour), Flèche Wallonne (World Tour), Liège – Bastogne – Liège (World Tour), Belga Körverseny – 3. szakasz és összetett (2.HC), Ster ZLM Tour – 4. szakasz és összetett (2.1), Belga Bajnokság – elit mezőnyverseny,  Tour de France – 1. szakasz (WorldTour),  Clasica San Sebastian (World Tour), Tour of Benelux – 3. szakasz (World Tour), Belga Bajnokság – elit időfutam, GP de Québec (World Tour), GP de Wallonie (1.1)

Fotó: Vass László

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo