fbpx

A világcsúcstartó visszavonul: Robert Marchand 106 évesen nem fut neki több rekordkísérletnek

A 100 és a 105 év fölöttiek egyórás világrekordját egyaránt tartó Robert Marchand felhagy a versenyszerű kerékpározással és már csak kedvtelésből fog kerékpárra szállni.

2012-ben robbant be a kerékpáros köztudatba az elképesztő képességgel bíró idős francia úr azzal, hogy felállította a 100 év fölöttiek világrekordját a 24,25 km-es teljesítményével. 2014-ben újra megpróbálta és 102 évesen megdöntötte a saját csúcsát,  26,927 km-t kerékpározott egy óra alatt. Nem csak az egyórás csúcsokkal hívta fel magára a figyelmet, hanem átlagos kerékpárosok számára is nehéz ismert hágókat mászott meg. Tavaly, 2017-ben, újra nekifutott egy rekordkísérletnek, immáron a 105 év fölöttiek világcsúcsát kívánta felállítani, mely természetesen sikerült is neki, 22,547 km-t teljesített egy óra alatt,  és még ugyanebben az évben a világbajnoki címet is megszerezte a korcsoportjában (a történethez hozzátartozik, hogy nem volt ellenfele, ennyi idősen nem igazán szoktak kerékpározni az emberek).

Barátja és szomszédja, Christian Bouchard, mesélte el, hogy orvosa tanácsára Marchand nem kíván több rekordot felállítani, de természetesen a kerékpározással nem hagy fel, továbbra is ha kedve támad, nyeregbe pattan.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo