fbpx

A vasárnapi mountain bike XCO ob-n londoni kvótásaink is rajthoz állnak

Vasárnap, két olimpiai indulónk részvételével rendezi a Pilis Cross Country Club az idei esztendő olimpiai-krossz országos bajnokságát Pilisvörösváron.

Az olimpia előtt utoljára versenyez hazai pályán a két felnőtt címvédő: Benkó Barbara (Focus MIG Team) és Parti András (EuroOne Waberer’s Cube Pro MTB Team).

A július 22-ei Honda Éles XCO Magyar Bajnokságon az elit férfiak és nők mellett az utánpótlás-korosztályok is rajthoz állhatnak. A gyermekrajtokra reggel tíz órától kerül sor, az elitek futama délután kettőkor kezdődik.

A pálya tekintetében, azt az olimpiaival összehasonlítva, a pilisvörösvári Benkó Barbara elmondta, teljesen más a profiljuk, a londoni hullámos, sok emelkedővel és lejtővel, ez pedig inkább egy hosszú mászás és egy lejtmenet, ami számára nem az erősséget jelenti. „Londonban inkább sziklás és nyílt terep van, döngölt föld, a pilisi pedig erdei talaj. Nyilván az olimpiai pálya sokkal technikásabb is, valamint ott esőre és hidegre kell készülni, itt pedig az remélhetőleg nem lesz!” – tette hozzá az első magyar női kvótás hegyikerekes.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo