fbpx

A Tour de France szervezői nem engedik rajthoz állni Froome-ot a versenyen

Az ASO élni kíván azzal a jogával, hogy nem hívja meg a Tour de France-ra Chris Froome-ot, mivel részvétele rossz fényt vetne a versenyre a folyamatban lévő doppingügye miatt.

Chris Froome ügye újabb fordulatot vett, már-már mindenki elkönyvelte, hogy a 2017-es Tour-győztes 2018-ban is rajthoz állhat a francia körversenyen annak ellenére, hogy a tavalyi Vueltán vett mintájában túl magas volt a Salbutamol mennyisége. Pár hete ennek hangot adott Hinault is és arra kérte a Tour de France mezőnyét, hogy sztrájkoljanak, ha Froome-ot engedik elindulni a versenyen.

Arról már írtunk, hogy jelenleg az UCI-nak nincs módjában korlátozni Froome részvételét, viszont a verseny szervezői megtehetik, hiszen a Tour szabályzatában benne van, hogy lehetőségük van nem meghívni olyan versenyzőket, csapatokat, akik rossz fényt vethetnek a világ legnépszerűbb kerékpáros rendezvényére, amibe Froome ügye éppen beletartozik. Az ASO élni kíván ezzel a jogával és nem engedik rajthoz állni a tavalyi győztest. Természetesen a Sky azonnal fellebbezett a döntés ellen a Francia Olimpiai Bizottságnál, akik július 3-án hozhatnak döntést ebben az ügyben. Ha kedvezőtlen Froome számára a döntés akkor még a Nemzetközi Sportdöntő Bíróságra vihetik az ügyet, de annak biztos, hogy nem mostanában lesz vége.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo