fbpx

A szervezők közleménye a Kritérium Országos Bajnoksággal kapcsolatosan

A Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség az alábbi közleményt juttatta el hozzánk a 2016.07.24-én megrendezésre került Kritérium Országos Bajnoksággal kapcsolatosan, melyet változtatás nélül közlünk:

“A Kritérium Országos Bajnokság megrendezésére 2016. év elején MKSZ pályázat került kiírásra, melyre egy beadvány sem érkezett.
Annak érdekében, hogy a verseny ne maradjon el, a HBM Kerékpáros Szövetség és a DKSI az MKSZ támogatásával vállalta a verseny megrendezését.

A verseny költségeit a szervezők saját forrásból állták. Az MKSZ a verseny költségeinek térítésére pénzt nem adott, nem adhatott, mert annak ellenére, hogy a KSF5 költségvetés a támogató szervekhez benyújtásra és elfogadásra került, a pénzek folyósítása nem lehetséges: a sportágat „féltve szerető” emberek az MKSZ működését „jelentgetéseikkel” akadályozzák, nem is beszélve a korábbi vezetés által felhalmozott elszámolási hiányról. Ebből adódóan ez a finanszírozási helyzet áll fenn minden, ebben az évben rendezett, az MKSZ-hez köthető esemény tekintetében is.
A verseny megrendezéséhez minden szükséges engedély meg lett kérve, minden szükséges bejelentés megtörtént.

Az egészségügyi biztosítás vonatkozásában tudni kell: az esemény bejelentésre került az OMSZ felé. Az esemény napján a két egészségügyi szolgálatot teljesítő személy neve, az esemény helyszíne lejelentésre került az OMSZ diszpécser szolgálatának. A verseny helyszínén az egészségügyi biztosításhoz rendelt jármű a szükséges eszközökkel rendelkezett.

A versenypálya a forgalom elől teljesen le volt zárva és kellően volt biztosítva. Ebből adódóan semmilyen probléma nem állt elő.
A rendezvény alatt sajnos versenybaleset történt, melynek sérültjei azonnal szakszerű egészségügyi ellátásban részesültek. Ezt követően az egyik sérült további vizsgálatokra a 3 km-re lévő Kenézy Gyula Kórház baleseti osztályára lett szállítva. A sérült 1 óra múlva elhagyta a kórházat. Törése nem volt.

Az utánpótlás és felnőtt női futamok rendben lebonyolításra kerültek, problémát senki nem jelzett. Az egyik résztvevő (utánpótlás korcsoportos futamokban is rajthoz álló) egyesület csapatvezetője Steig Gábor szervezőkkel szembeni kirohanása és az ezt követő megbeszélés után az U23 és felnőtt férfi kategóriák versenyzői – a DKSI versenyzőinek kivételével – az utolsó futamban nem álltak rajthoz. A versenyzők az egészségügyi biztosítás elégségességét vitatták. Ezt követően megtörtént a csapatvezetők tájékoztatása a helyszínen lévő egészségügyi biztosításról. Mivel ennek ellenére sem álltak rajthoz az U23-as és felnőtt férfi futam nevezettjei, a futam törölve lett.

A versennyel kapcsolatban visszautasítunk mindennemű valótlan tájékoztatást. Megfontoljuk a szükséges jogi lépések megtételét a sajtóban eddig megjelent, a tényeket nélkülöző, azokat elferdítve tartalmazó híradásokkal kapcsolatban.

Meggyőződésünk, hogy a történtek kiváltó oka személyes indíttatású hangulatkeltés, melynek célja az MKSZ működésének akadályozása volt.

 

Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség
Elnök: Nagy II. Zoltán, Főtitkár: Korhán László

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo