fbpx

A sütő spray Van Aert világbajnoki győzelmének titka

A 2018-as cyclocross világbajnokság győztese, Wout Van Aert, a verseny után elárulta, hogy milyen praktikákat alkalmazott, melyek hozzásegítették a szivárványszínű trikóhoz.

A múlthétvégén rendezett cyclocross világbajnokságon rendkívül sáros körülmények fogadták a versenyzőket, időben számolva majdnem többet futottak, mint amennyit a kerékpáron tudtak tölteni, ezért kulcsszerepe volt annak, hogy ki tud tovább a nyeregben maradni, kinek tömődnek el lassabban a kerekei és kinek a hajtásrendszere bírja tovább.

A világbajnok, Wout Van Aert, titkáról lehullt a lepel, csapatvezetője, Niels Albert, tanácsára Dr. Oetker sütéshez használatos spray-t használt a vázon és a teljesen hajtásrendszeren, mely azonkívül, hogy megakadályozza, hogy a sütemények a sütőformába ragadjanak, kiválóan alkalmas arra, hogy ne engedje megtapadni a sarat a kerékpáron. Azt is elárulta, hogy előtte már olíva olajjal is próbálkoztak, de az messze nem volt ennyire hatékony. Ezenfelül a szokványos 33 mm-es gumik helyett 30 mm szélességűeket választott, melynek köszönhetően nagyobb sárférőhelye maradt a bringáján.
Érdekes kérdés, hogy ezek nélkül is megnyerte-e volna a vb-t Van Aert? (Valószínűleg, igen. – szerk.)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo