fbpx

A Shimano dominancia folytatódik: A watt-mérőknél is már ők az elsők

Hat World Tour csapat erősítette meg, hogy 2018-tól Shimano watt-mérőt fognak használni, ezzel a japán óriás teljesítménymérője lesz a legnépszerűbb a profi mezőnyben.

A 2018-as szezonban a 18 World Tour csapat közül 15-en használnak Shimano váltó szettet, mellyel minden kétséget kizáróan kijelenthető, hogy váltás terén teljesen egyeduralkodóvá vált a japán vállalat a legmagasabb szinten versenyző csapatok között. A watt-mérők tekintetében más a helyzet, 2017-ben még csak a FDJ használta a Shimano termékét, a következő szezonban viszont már hat csapat fogja a teljesítményét mérni az R9100-P-vel.

Az eddigi legnépszerűbb gyártó, az SRM, termékét 8 csapat használta 2017-ben, melyből hárman (BMC Racing, Trek-Segafredo és Orica-Scott) 2018-tól Shimano-ra váltanak. Ezenkívül a Stages-t befuttató Team Sky és a Pioneer szponzorált Team Sunweb szintén a japán vállalat termékét fogják használni a következő szezonban. Ha a trend úgy folytatódik, mint a váltóknál, pár éven belül alig marad más a Shimano-n kívül a profik mezőnyében.

Az R9100-P egy két oldalas watt-mérő (tehát mindkét oldalon mér), mely +-2%pontossággal képes megmutatni a teljesítményt és mindössze 70 grammal nehezebb, mint az R9100 hajtómű.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo