fbpx

A megfejtés, az új ProTour csapat: Team Lampre-Merida

Az országúti kerékpáros világbajnokságra időzítve a Merida Europe fontos bejelentést tett: 2013 január 1-jétől beszáll a profi kerékpársport elitjébe, a WorldTourba. A Merida lesz az olasz ProTour istálló, a Lampre kerékpárszponzora a következő három esztendőre, valamint névadó szponzorként is szerepel, hivatalosan Team Lampre-Merida lesz a csapat neve. Ezzel kapcsolatban egy játékot is hirdettünk a hazai forgalmazóval, aminek eredményét a BikeFun Kft. Facebook oldalán tekinthetik meg olvasóink.

A második legnagyobb tajvani kerékpárgyártó már 2004 óta támogatja a világ egyik legsikeresebb profi mountain bike csapatát, a Multivan Merida Biking Team-et, a részvétel az UCI WorldTOur-ban régóta érett, és fontos lépés, hogy a Merida prémium kerékpárjai minél nagyobb elismerésre tegyenek szert a bringások körében.

Merida Scultura SL Team

2013-tól az új Lampre-Merida csapat az új Merida Scultura SL kerékpárokat használja majd, melyek egyesítik a szerkezeti merevséget, kiváló irányíthatóságot, és a komfortot a kerekesek számára, hogy versenyképesek legyenek olyan viadalokon, mint a Giro d’Italia, a Vuelta a Espana, vagy a Tour de France. Ezen felül 2013 elején bemutatásra kerül majd egy új időfutam kerékpár, ami a profi kerékpárosok minden igényét kielégíti majd. Továbbá egy olyan kerékpár, ami alkalmas a Párizs-Roubaix-n és a kockaköves klasszikusokon támasztott fokozott igénybevételek kezelésére, valamint egy aerodinamikus vázra épített bringa az iszonyú gyors felvezetésekhez a sprinteken – ezeket szintén a jövő év folyamán mutatja be a gyártó.

A Merida a második legnagyobb tajvani kerékpárgyár, a Merida Industry Company saját márkája. A céget 1972-ben alapította Ike D.H. Tseng, Yuanlin városában (Tajvan). Az alapító idén januárban bekövetkezett halálát követően fia Michael Tseng irányítja a céget. Három üzemben (Yuanlin, Shenzen és Shandong – utóbbi kettő Kínában található) 3500 embert foglalkoztatnak, és 2,5 millió kerékpárt gyártanak évente, melyeket a világ 70 országában értékesítenek, világszerte körülbelül 52 000 ember áll munkakapcsolatban a Meridával. 2004 óta a Multivan Merida Biking Team révén komoly sikereket érnek el a nemzetközi sportban, olimpiai és világbajnoki címeket szereztek Gunn-Rita Dahle Flesja, Ralph Näf és José Hermida révén.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo