fbpx

A legfiatalabb profi kerékpáros: a 19 éves Matej Mohoric

Csak október 19-én töltötte be 19. életévét a szlovén Matej Mohoric, aki Firenzében megnyerte az országúti világbajnokság U23-as mezőnyversenyét, és minden adott a további fejlődéshez, amiről tegnap a Sidi Sport központjában beszélt a Cannondale csapatához szerződő tehetség.

Matej Mohoric

Matej Mohoric

A Kranjban született kerékpáros teljesítménye a kerékpársportban eddig egyedülálló: előtte senki nem nyert még közvetlenül a junior világbajnoki címe után U23-as mezőnyversenyt is. Nem véletlen tehát, hogy Mohoric rögtön a profi első osztályban, a Cannondale-nél kapott lehetőséget, Sagan, Basso, Viviani és Moser csapatában.

Győzelem Firenzében

Győzelem Firenzében

Hihetetlen két szezonon vagyok túl – mondta a szlovén fiú Trevisóban. A két világbajnoki cím óriási eredmény, de nem itt van a vége, ezek csak megállók voltak az úton, ami a profi világba és még nagyobb célok felé vezet. Az, hogy bekerülhettem egy ilyen komoly profi csapatba, olyan kaliberű bajnokok közé, mint Peter Sagan vagy Ivan Basso, igazán nagy dolog.

Számomra egy álom vált valóra ezzel. Mindig is kerékpáros akartam lenni, erre tettem fel az életem és nagyon keményen dolgoztam, most pedig megkaptam a lehetőséget! Tudom, hogy nem lesz egyszerű, az első profi évemben minden új lesz, és valójában rengeteget kell még tanulnom.

A Cannondale Mohoric mellett újabb erősítéseket jelentett be, a kiválóan hajrázó Oscar Gatto (Farnese Vini-ből) és Marco Marcato (Vacansoleil-ből) érkezik a zöldekhez.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo